Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kuca-bl-alojzija-stepinca

Kardinal Grech i nadbiskup Kutleša pohodili Caritasovu kuću u Brezovici

Generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech, u pratnji zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše, biskupskog vikara za pastoral i kancelara Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marka Kovača i ravnatelja Pastoralnog instituta preč. Ivana Lukića, pohodio je u srijedu 31. svibnja Kuću bl. Alojzija Stepinca u Brezovici u kojoj Caritas skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Volonteri u Kući bl. Alojzija Stepinca

U Kući bl. Alozija Stepinca u Brezovici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije od 26. srpnja do 21. kolovoza preko organizacije IBO-Nederland volontiralo je ukupno desetero volontera koji su korisnicima darovali 800 volonterskih sati.

Nastup Ivane Zvonković za korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca

U okviru Caritasova projekta za glazbenike „Uključi se, volontiraj i sviraj!", koji Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira za korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, 26. travnja navečer, u atriju je pjevanjem i sviranjem na klaviru nastupila Ivana Zvonković.

Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici Humanity First Hrvatska uručila vrijednu donaciju

Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Brezovici humanitarna udruga Humanity First Hrvatska darovala je u četvrtak 5. ožujka dvije industrijske sušilice rublja. Na primopredaji su bili voditelj Humanity First jugoistočne Europe Zubair Khalil Khan te ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar.

U Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici proslavljen Svjetski dan bolesnika

Uz posjete i druženja s bolesnicima u njihovim domovima zagrebački Caritas je 11. veljače svečanim misnim slavljem proslavio Svjetski dan bolesnika i u Kući bl. Alojzija Stepinca, u kojoj se trenutačno na smještaju nalazi 75 korisnika, a poludnevni i dnevni boravak koriste 23 odrasle osobe.

Adventski susret osoba s invaliditetom

Korisnike Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici te stotinjak osoba s invaliditetom i ove godine pred Božić su posebno razveselili svojim dolaskom gosti iz Slavonije, koji su održali koncert i dijelili darove, voće, kolače i peciva.