Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kustodija-svete-zemlje

Radovi na kapeli hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu privode se kraju

U emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u petak 30. lipnja 2023. gostovao je koordinator projekta izgradnje kapele hrvatskih svetaca i blaženika na Pastirskim poljanama (Beit Sahur) uz Betlehem fra Tomislav Glavnik, OFM Conv., koji je izvijestio o napretku radova i najavio hodočašće u Svetu Zemlju povodom blagoslova kapele.

Svečano otkriven kip sv. Nikole Tavelića na Sionu

U nazočnosti hrvatskih hodočasnika, svećenika i bogoslova Hrvata koji su na službi ili studiraju u Svetoj Zemlji te domicilnoga puka, u Jeruzalemu je, na Sionu, 14. studenog, svečano otkriven kip Sv. Nikole Tavelića, prenosi Katolički tjednik.

Kafarnaum dobio nove informativne ploče i smjerokaze

U Kafarnaumu, na obalama Tiberijadskog jezera, nove informativne ploče od sada će usmjeravati turiste i hodočasnike jednom od najvažnijih arheoloških nalazišta u Svetoj Zemlji, objavila je 6. srpnja Nedjelja.

Fra Francesco Patton potvrđen za kustosa Svete zemlje

Generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli objavio je 29. travnja da je fra Francesco Patton ponovno izabran na službu kustosa Franjevačke kustodije Svete zemlje te gvardijana samostana na Sionu.

Sveta Zemlja: Trgovci dobrodošli, migranti ne

Kustos franjevačke Kustodije Svete Zemlje o. Francesco Patton u razgovoru za agenciju SIR predlaže da se konferencije o Sredozemlju održavaju „dublje u regiji“, prenosi Vatican News.

1 2