Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kutlesa

Biskup Kutleša: Crkva priprema ljude za borbu protiv duhovnoga zla u svijetu

Porečki i pulski ordinarij Dražen Kutleša predvodio je u subotu, 23. studenoga svečano misno slavlje u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina i za đakone zaredio Graziana Di Crescenza, Leonarda Škeca i Wojciecha Wlazla koji su formaciju stekli u pulskom Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“.

Proslava Svjetskoga dana misija u Poreču

U porečkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije Misijska nedjelja proslavljena je 20. listopada koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio porečki i pulski ordinarij Dražen Kutleša, a propovijedao je dijecezanski ravnatelj Papinskih misijskih djela preč. Mirko Vukšić.

Tri tisuće hodočasnika slavilo s biskupom Kutlešom na Trsatu

U subotu 7. rujna održano je hodočašće Istrana Majci Božjoj Trsatskoj. Već dugi niz godina vjernici Porečke i Pulske biskupije  organizirano hodočaste u to drevno marijansko svetište, „hrvatski Nazaret“, predvođeni svojim biskupima i svećenicima. Hodočašće Istrana na Trsat održava se redovito u subotu uoči svetkovine Male Gospe.

O svetkovini Svih svetih blagoslovljen novi dio groblja u Puli

Na pulskom gradskom groblju Monte Giro o svetkovini Svih svetih, 1. studenoga, svečano misno slavlje u popodnevnim satima predvodio je porečki i pulski biskup Dražen Kutleša u suslavlju sa svećenicima pulskih gradskih župa. Po završetku euharistijskog slavlja ordinarij je blagoslovio novi dio groblja.

„Zlatni jubilej djelotvorne ljubavi“

Svečanom misom koju je predvodio porečki i pulski ordinarij Dražen Kutleša proslavljena je u nedjelju 23. rujna 50. obljetnica djelovanja sestara milosrdnica u pulskoj župi sv. Pavla, te ujedno i blagdan sv. Vinka Paulskog, njihova utemeljitelja.