Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: latinska-amerika

Crkva na Kubi nudi posredničku ulogu u krizi

Katolička Crkva na Kubi pozvala je na dijalog između vlade i oporbenih pokreta i ponudila posredničku ulogu Crkve uslijed krize opskrbe i prosvjeda koji uvijek iznova izbijaju u toj državi, prenosi KNA.

Krajnje teško stanje u bolnicama u Haitiju

U Haitiju, koji pati od anarhije i terora bandi, vlada izvanredno stanje u bolnicama u onoj mjeri ukoliko uopće mogu raditi, izjavio je o. Robert Daudier, ravnatelj katoličke bolnice San Camillo u glavnom gradu Port-au-Princeu.

Crkva u Latinskoj Americi poziva na molitvu za mir u Haitiju

Uslijed nasilja i političke nestabilnosti u Haitiju, Vijeća biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike i Kariba (CELAM), Latinoamerička redovnička konferencija (CLAR) i Caritas Latinske Amerike pozvali su na "kontinentalni dan molitve" za Haiti u petak 22. ožujka.

U Vatikanu zaređen novi apostolski nuncij u Paragvaju

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin predslavio je misu s obredom biskupskog ređenja apostolskog nuncija u Republici Paragvaju Vincenza Turturra, u nazočnosti pape Franje, u subotu 9. ožujka 2024., u bazilici sv. Petra.

Papa Franjo uputio poruku organizacijama za pomoć Crkvi u Latinskoj Americi

Sveti otac Franjo uputio je u utorak 5. ožujka 2024. poruku predsjedniku Papinskog povjerenstva za Latinsku Ameriku kardinalu Robertu Prevostu i sudionicima susreta ustanova i organizacija za pomoć Crkvi u Latinskoj Americi, koji se održava od 4. do 8. ožujka u Bogoti u Kolumbiji, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Buenos Airesa: „Argentina čeka Franju, svog pastira“

Nadbiskup Buenos Airesa mons. Jorge Ignacio García Cuerva se u razgovoru za Vatican News u četvrtak 8. veljače 2024. osvrnuo na stanje u Argentini, izazove mjesne Crkve, moguće putovanje pape Franje u domovinu, te baštinu i važnost Mame Antule koja će biti prva kanonizirana argentinska svetica.

1 2 3 4