Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: laudato-si

Papa Franjo: Uništavanje okoliša vrijeđa Boga

Papa Franjo primio je u četvrtak, 16. svibnja 2024. u audijenciju članove Papinskih akademija znanosti i društvenih znanosti koji sudjeluju na susretu „Od klimatske krize do klimatske otpornosti“ te ponovno istaknuo hitno potrebno poduzimanje konkretnih akcija za borbu protiv globalne klimatske krize, izvijestio je Vatican News.

Papa odgovarao na pitanja novinara na povratnom letu iz Mongolije

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Mongolije papa Franjo je govorio o Sinodi, pojasnivši kako nije riječ o televizijskom programu, a ni o parlamentarnoj skupštini. Objasnio je također značenje svojih riječi upućenih mladim Rusima, ponovno ističući kako su one poziv da ne zaborave svoju veliku kulturnu baštinu, objavio je Vatican News.

Papa Franjo radi na drugom dijelu enciklike Laudato si'

Nakon što je papa Franjo spomenuo u ponedjeljak 21. kolovoza na audijenciji s izaslanstvom odvjetnika iz država članica Vijeća Europe da radi na drugom dijelu enciklike Laudato si', ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je da će se drugi dio enciklike usredotočiti na aktualne klimatske krize, prenosi Vatican News.

Objavljen zbornik „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“

Prigodom osme obljetnice objavljivanja enciklike Laudato si' u nakladi Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog svijetlo dana ugledao je zbornik članaka naslovljen „Laudato si’ – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“ kojega su uredili Zoran Turza, Andreja Sršen, Sebastian Kieβig, Marija Sertić i Đurica Pardon.

Papa Franjo: Oceani su Božji dar svim generacijama

Sveti Otac uputio je poruku sudionicima konferencije „Naš ocean“ održane u Panami 2. i 3. ožujka, a koja je objavljena u ponedjeljak 6. ožujka u potpisu Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina, izvijestio je Vatican News.

1 2 3 5