Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: laudato-si

Misa na Sedmu vazmenu nedjelju u dubrovačkoj katedrali

Misno slavlje Sedme vazmene nedjelje, 24. svibnja, u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je na kraju Molitve vjernika izmolio i Kršćansku molitvu sa svim stvorenim uz 5. obljetnicu enciklike pape Franje Laudato si’ i početka godine u kojoj će se u cijeloj Crkvi stavljati naglasak na ekološke i druge teme iz enciklike. 

Molitveni spomen na encikliku Laudato si' na Prvoj večernjoj u dubrovačkoj katedrali

Uvodnom molitvom Himna Duhu Svetome u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku započela je u subotu 23. svibnja molitva Prve večernje iz Časoslova. Molitvu je predvodio biskup dubrovački Mate Uzinić, a izmoljena je i Kršćanska molitva sa svim stvorenim, koja se nalazi na kraju enciklike Laudato si', kao odgovor na poziv Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja na zajedničku molitvu za zemlju i čovječanstvo uz petu obljetnicu te enciklike.

Znanstvena konferencija na HKS-u o enciklici "Laudato si"

Povodom pete obljetnice enciklike pape Franje Laudato si', Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je u petak, 22. svibnja online znanstvenu konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem na temu "Pet godina nakon Laudato si’. Gdje smo sada?"

Dr. Čatić: „Od biblijskog govora o prirodi prema enciklici Laudato si'”

Institut za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ i ove godine organizira „Korizmene tribine srijedom“, a tema je „Laudato si’ – o brizi za zajednički dom“. Prva tribina u pastoralnim prostorima pri Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku održana je 4. ožujka pod naslovom „Od biblijskog govora o prirodi prema enciklici Laudato si'”, a izlagao je prof. dr. Ivica Čatić s Odsjeka za biblijske znanosti i patrologiju KBF-a u Đakovu.

1 2