Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: libanon

Razmatra se mogućnost odlaska Pape Franje u Libanon

„To je mogućnost koja se još uvijek razmatra“, rekao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, odgovarajući na novinarska pitanja o mogućem Papinom posjetu Libanonu, prenosi Vatican News u srijedu 6. travnja.

Nadbiskup Gallagher završio posjet Libanonu

U razgovoru s novinarima na kraju posjeta Libanonu od 31. siječnja do 4. veljače tajnik za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher potvrdio je spremnost Svete Stolice na posredovanje među stranama u zemlji, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Gallagher putuje u Libanon izraziti Papinu blizinu

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher posjetit će Libanon u razdoblju od 31. siječnja do 4. veljače, a predviđeni su susreti s vjerskim i političkim vođama, javlja Vatican News u petak 28. siječnja.

Apel za Libanon

Caritas regije Bliskoga istoka i Afrike uputio je 17. kolovoza hitni apel za pomoć Libanonu, ističući da se humanitarna situacija pogoršala do neviđenih razmjera, prenosi Vatican News.

Papa Franjo s istočnim patrijarsima molio za Libanon

Vrhovni poglavari svih libanonskih kršćanskih vjerskih zajednica okupili su se na Dan molitve za Libanon, u četvrtak 1. srpnja, s papom Franjom u Vatikanu, da bi zajednički isprosili dar mira za Zemlju Cedrova, koja je desetljećima izložena unutarnjim političkim, društvenim i vjerskim trzavicama i oružanim sukobima.

1 2 3 4