Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: libanon

Završna poruka s plenarnog zasjedanja CCEE-a

Plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održana je 25. i 26. rujna samo online putem aplikacije za videopozive s više korisnika. Na kraju zasjedanja biskupi članovi CCEE-a uputili su Završnu poruku koju donosimo u nastavku u cijelosti.

Poslanje Suverenoga malteškog reda u Beirutu

Predsjednik Suverenoga malteškoga reda u Libanonu Marwan Sehnaoui u otvorenom pismu upozorio je da su njegovi sugrađani „bolesni, gladni i očajni”, prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Bog ima za Libanon naum mira

Kako je papa Franjo najavio u srijedu na općoj audijenciji, u petak 4. rujna u Bejrutu, u prigodi Općega dana molitve i posta za Libanon, predstavljao državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Povjeravamo ti Libanon kako bi ostvario svoj poziv poruke mira i bratstva, kaže se u Papinoj molitvi koju je pročitao kardinal Parolin, prenosi Vatican News.

Papa najavio dan molitve za Libanon

Papa Franjo najavio je na kraju opće audijencije održane u Dvorištu sv. Damaza u Vatikanu u srijedu 2. rujna da će se 4. rujna održati opći dan molitve i posta za Libanon.

Drastičan porast siromaštva u Libanonu

Među organizacijama koje u Libanonu pomažu potrebitima, osobito nakon razorne eksplozije u Beirutu, je i Suvereni viteški malteški red koji vodi više mobilnih ambulanti na kriznim područjima, prenosi Vatican News.

Papina konkretna pomoć Crkvi u Libanonu

Papa Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja poslao prvu pomoć u iznosu 250 000 eura za potrebe Crkve u Libanonu u teškim trenucima patnje.

Svjetsko vijeće Crkava poziva na jedinstvo u Libanonu

Članovi Svjetskoga vijeća Crkava (WCC) okupili su se od 20. do 24. srpnja na videokonferenciji te u posebnoj izjavi izrazili veliku zabrinutost i strah zbog teške društvene, ekonomske i političke krize koja traje oko tri mjeseca, izvijestio je Vatican News.

1 2