Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lijecnici

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Papa: Bolesnika treba staviti iznad bolesti

Primivši u ponedjeljak, 18. listopada u audijenciju članove Zaklade Campus Bio-Medico papa Franjo je ohrabrio njihov rad i službu potičući ih da u središte stave brigu o osobi, ne zaboravljajući važnost znanosti.

Papa: Raspodjela cjepiva mora biti pravedna

„Prije svega, želim se spomenuti mnogih žrtava i milijuna oboljelih od covida-19. Molim se za njih i članove njihovih obitelji. Pandemija nije pravila nikakve razlike i pogađala je ljude svih kultura, vjeroispovijesti, društvenog i ekonomskog položaja“, napisao je papa Franjo u pismu upućenom glavnoj tajnici Hispanoameričkog glavnog tajništva Rebeci Grynspan Mayufis pročitanom sudionicima XXVII. Hispanoameričkog samita održanog, uz izravni prijenos, u Andori od 20. do 21. travnja 2021. godine, objavila je ACI Stampa.

Krovne liječnike udruge o cijepljenju protiv covida-19

Cijepiti se onim cjepivom koje je dostupno ili ne cijepiti se je lažna dilema, upozoravaju građane krovne hrvatske liječničke organizacije i ističu da su sva odobrena cjepiva protiv covida-19, uključujući i AstraZenecino cjepivo, sigurna i prema studijama iznimno uspješna u sprečavanju teškog oblika ove bolesti, hospitalizacije ili smrti pacijenata.

1 2 3