Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lijecnici

Papa: Raspodjela cjepiva mora biti pravedna

„Prije svega, želim se spomenuti mnogih žrtava i milijuna oboljelih od covida-19. Molim se za njih i članove njihovih obitelji. Pandemija nije pravila nikakve razlike i pogađala je ljude svih kultura, vjeroispovijesti, društvenog i ekonomskog položaja“, napisao je papa Franjo u pismu upućenom glavnoj tajnici Hispanoameričkog glavnog tajništva Rebeci Grynspan Mayufis pročitanom sudionicima XXVII. Hispanoameričkog samita održanog, uz izravni prijenos, u Andori od 20. do 21. travnja 2021. godine, objavila je ACI Stampa.

Krovne liječnike udruge o cijepljenju protiv covida-19

Cijepiti se onim cjepivom koje je dostupno ili ne cijepiti se je lažna dilema, upozoravaju građane krovne hrvatske liječničke organizacije i ističu da su sva odobrena cjepiva protiv covida-19, uključujući i AstraZenecino cjepivo, sigurna i prema studijama iznimno uspješna u sprečavanju teškog oblika ove bolesti, hospitalizacije ili smrti pacijenata.

Liječnici poručuju: Daljnje širenje epidemije ovisi o ponašanju svih građana

Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatski liječnički sindikat uputili su apel građanima na odgovorno ponašanje kako bi se epidemija ponovno stavila pod kontrolu. „Dosljednim i trajnim provođenjem javnozdravstvenih mjera zajedno možemo usporiti širenje epidemije te tako izbjeći urušavanje zdravstvenog sustava“, poručuju liječnici.

Župa Kuzminec proslavila blagdan svetih Kuzme i Damjana

Svečanom koncelebriranom misom svoje nebeske zaštitnike proslavila je župa Kuzminec, te članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD). Procesiju i misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Zahvala pape Franje zdravstvenim djelatnicima iz Lombardije

Papa Franjo je u subotu 20. lipnja održao svoju prvu audijenciju za skupinu zdravstvenih djelatnika iz pandemijom najpogođenije talijanske regije (Lombardije) otkako je Italija ukinula većinu mjeru uvedenih kako bi se spriječilo širenje COVID-19 i zahvalio im na radu tijekom pandemije, javlja Vatican News, a prenosi Hina.

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2020.

Ovih mjeseci, kada je čitav svijet pokorio virus koji je donosio bol i smrt, očaj i izgubljenost, koliko smo samo ispruženih ruku mogli vidjeti! Pružena ruka liječnika koji se brine o svakom pacijentu i pokušava pronaći pravi lijek. Pružena ruka medicinskih sestara i tehničara koji su nakon radnog vremena ostajali brinuti se o bolesnima. Pružena ruka svećenika koji slomljena srca podjeljuje blagoslov. Pružena ruka muškaraca i žena koji su radili na pružanju osnovnih usluga i sigurnosti. Te su ruke prkosile zarazi i strahu samo kako bi pružile podršku i utjehu, piše Papa u svojoj Poruci za IV. svjetski dan siromaha objavljenoj u subotu 13. lipnja u Vatikanu na blagdan svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika siromašnih.

1 2