Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lijecnici

Blagdan sv. Luke proslavljen u KBC-u Rijeka

Blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika i medicinskog osoblja, proslavljen je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka misom u bolničkoj kapeli Gospe od Zdravlja na Sušaku.

HKLD Osijek: Predavanje br. Jakova od Križa o duhovnom životu, postu i molitvi

„Holistički pristup čovjeku: važnost duhovnog života, molitve i učinci intermitentnog posta na tijelo“ bila je tema predavanja karmelićanina o. Jakova od Križa (Milića), dr. med., održanog u petak, 4. studenoga 2022. u organizaciji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) Podružnica Osijek i Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku.

Misa za liječnike na blagdan sv. Luke u Općoj bolnici u Dubrovniku

Na blagdan sv. Luke, evanđelista, zaštitnika liječnika, u utorak 18. listopada 2022., u kapelici Opće bolnice u Dubrovniku slavljena je euharistija na kojoj su se okupili članovi dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a pridružili su im se i sestre i djelatnici bolnice iz dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Papa: Bolesnika treba staviti iznad bolesti

Primivši u ponedjeljak, 18. listopada u audijenciju članove Zaklade Campus Bio-Medico papa Franjo je ohrabrio njihov rad i službu potičući ih da u središte stave brigu o osobi, ne zaboravljajući važnost znanosti.

1 2 3