Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: linz

Betlehemsko svjetlo u subotu kreće iz Linza u cijeli svijet

Betlehemsko svjetlo mira, upaljeno u mjestu Isusova rođenja, u subotu 9. prosinca će u okviru međunarodnog adventskog slavlja u Linzu u Austriji biti predano izviđačima iz 30 europskih i američkih zemalja, među kojima će biti i hrvatski predstavnici.

Isusovci nakon 400 godina napuštaju Linz

Nakon 400 godina nazočnosti u Linzu, isusovačka zajednica u tome austrijskom gradu gasi se zbog nedostatka podmlatka, a njihovu crkvu preuzet će ukrajinska katolička zajednica, objavio u nedjelju 16. srpnja Kathpress.

Ekumensko bogoslužje u Austriji: Zajedno za mir i pravičnost

U znaku zajedničkog zauzimanja za mir i pravičnost, vjerske zajednice okupljene u Ekumenskom vijeću crkava u Austriji (ÖRKÖ) u nedjelju 22. siječnja upriličile su zajedničko bogoslužje koje se posredstvom televizije moglo pratiti u Austriji i Njemačkoj, prenosi Kathpress.

Biskup Palić na proslavi 25. obljetnice „Osthilfefonds“ Biskupije Linz

Takozvani „Osthilfefonds“ Biskupije Linz već 25 godina podupire pastoralne projekte u srednjoj i istočnoj Europi. Obljetnica je proslavljena s gostima iz partnerskih biskupija na svečanosti u srijedu 7. prosinca u bogoslovnom sjemeništu u Linzu i u četvrtak 8. prosinca u sklopu svečanog bogoslužja u katedrali, objavljeno je na službenoj stranici Mostarsko-duvanjske biskupije.