Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ljetovanje

Ljetovanje mladih Udruge DUHOS

Mladi iz Udruge DUHOS predvođeni studentskim kapelanom vlč. Marijom Žigmanom i nadbiskupijskim tajnikom vlč. Domagojem Lackovićem ljetovali su od 26. srpnja do 3. kolovoza u Jablancu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Udruga slijepih u Sisku na ljetovanju u Splitu

Protekli tjedan 26 članova Udruge slijepih i troje djece iz Siska, Petrinje, Lekenika, Hrvatske Kostajnice i drugih mjesta boravilo je u Splitu u sklopu projekta Sisačke biskupije.

Studentsko ljetovanje u organizaciji Duhosa

Udruga Duhovnost osječkih studenata organizirala je od 24. do 31. kolovoza 2020. godine ljetovanje u Jablancu za studente koji su aktivni u nekom od timova studentskog pastorala Đakovačko-osječke nadbiskupije te su se tijekom cijele godine angažirali oko svjedočenja i promicanja vjere među mladima.

Ljetovanje bogoslova Krčke biskupije

Po završetku svake akademske godine, bogoslovi Krčke biskupije okupljaju se na nekom od naših otoka kako bi i u ljetne dane bili zajedno. Geslo ovogodišnjeg ljetovanja bilo je „Budući pastiri na otoku koji žudi za Njegovim naukom“. Tako su trojica bogoslova Krčke biskupije: Andrija Živković, 6. godina, Zoran Maričević, 3. godina i Marko Mikić, 1. godina, zajedno s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i voditelj ovogodišnjeg ljetovanja vlč. Sašom Ilijićem, od subote 1. do srijede 5. kolovoza boravili u Cresu i posjećivali župe sjevernog dijela Creskog dekanata.

Ljetovanje bogoslova Gospićko-senjske biskupije

Bogoslovi Gospićko-senjske biskupije svake godine tjedan dana proborave zajedno na ljetovanju upoznavajući po jedan dekanat biskupije u kojoj će pastoralno djelovati. Ove godine bio je na redu Otočki dekanat. Prenosimo što su o tome zapisali sami bogoslovi.

Djeca iz Caritasa na ljetovanju u Dugoj Uvali

Trideset petero djece u dobi od 6 do 18 godina, koja su u institucionalnoj skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u pratnji sedmero odgojitelja boravili su od 23. do 30. srpnja na ljetovanju u Dugoj Uvali kod Pule.

Ljetovanje ministranata u Zatonu

U župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Zatonu kod Zadra od 16. do 23. srpnja ljetovalo je 19 ministranata župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola iz Osijeka, 19 ministranata župe sv. Petra apostola iz Osijeka, jedan ministrant župe sv. Josipa Radnika iz Osijeka i tri ministranta župe sv. Mateja, apostola i evanđelista iz Tovarnika.

Djeca Banjalučke biskupije na ljetovanju na Kvarneru

Četvrtu godinu u kontinuitetu Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije uz potporu Riječke nadbiskupije i Primorsko-goranske županije organizira besplatno ljetovanje za djecu Banjolučke biskupije.