Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ludbreg

Sveta nedjelja u čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj proslavljena u ludbreškom svetištu

Svečano misno slavlje na Svetu nedjelju u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove 5. rujna predslavio je Predsjednik MBK sv. Ćirila i Metoda zrenjaninski biskup László Német. Koncelebrirali su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua te biskupi Zagrebačke metropolije: mons. Vlado Košić, mons. Vjekoslav Huzjak, te domaćini mons. Bože Radoš, varaždinski biskup i mons. Josip Mrzljak, umirovljeni biskup.

Sveta subota u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove

U ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove u subotu 4. rujna u sklopu svečanosti u čast Predragocjene Krvi Kristove proslavljena je Sveta subota. Svečanu misu predvodio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u koncelebraciji s biskupima Božom Radošem i Josipom Mrzljakom te stotinjak svećenika.

AKTUALNO Mons. Đurkan najavio proslavu ludbreške Svete nedjelje

Upravitelj svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu mons. Josip Đurkan je u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija predstavio program svečanosti u čast Predragocjene Krvi Kristove u ludbreškom prošteništu koji će biti zaključen na Svetu nedjelju 5. rujna.

Održan 25. festival duhovne glazbe „Duga“

Već tradicionalno u sklopu Dana ludbreške Svete Nedjelje u subotu 28. kolovoza održan je 25. festival duhovne glazbe „Duga“ kojim mladi Varaždinske biskupije časte Predragocjenu Krv Kristovu.

Duhovna obnova za slijepe i slabovidne održana u Ludbregu

Tridesetak slijepih i slabovidnih osoba i članova njihovih obitelji i prijatelja sudjelovalo je od 27. do 29. srpnja na drugoj duhovnoj obnovi za osobe oštećena vida u Pastoralnom centru u Ludbregu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

U ludbreškom svetištu proslavljena "Sveta nedjelja" u čast Presvete Krvi Kristove

Središnje godišnje euharistijsko slavlje u čast Presvete Krvi proslavljeno je na "Svetu nedjelju" 6. rujna u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a središnje misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua u zajedništvu s varaždinskim biskupom Božom Radošem, biskupima zagrebačke metropolije, sisačkim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zagrebačkim pomoćnim biskupom Mijom Gorskim, te umirovljenim varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, upraviteljem prošteništa i župnikom mons. Josipom Đurkanom te dvadesetak svećenika iz više mjesnih Crkava.

Varaždinski biskup Radoš predvodio proslavu "Svete subote" u Ludbregu

U povodu proslave ludbreške „Svete nedjelje“, dan uoči proslave Predragocjene Krvi Kristove, u subotu 5. rujna, u euharistijskom svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u Zavjetnoj kapeli na otvorenom, misu je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s biskupom u miru Josipom Mrzljakom i velikim brojem svećenika.

1 2 3