Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ludbreg

U ludbreškom svetištu proslavljena "Sveta nedjelja" u čast Presvete Krvi Kristove

Središnje godišnje euharistijsko slavlje u čast Presvete Krvi proslavljeno je na "Svetu nedjelju" 6. rujna u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a središnje misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua u zajedništvu s varaždinskim biskupom Božom Radošem, biskupima zagrebačke metropolije, sisačkim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zagrebačkim pomoćnim biskupom Mijom Gorskim, te umirovljenim varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, upraviteljem prošteništa i župnikom mons. Josipom Đurkanom te dvadesetak svećenika iz više mjesnih Crkava.

Varaždinski biskup Radoš predvodio proslavu "Svete subote" u Ludbregu

U povodu proslave ludbreške „Svete nedjelje“, dan uoči proslave Predragocjene Krvi Kristove, u subotu 5. rujna, u euharistijskom svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u Zavjetnoj kapeli na otvorenom, misu je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s biskupom u miru Josipom Mrzljakom i velikim brojem svećenika.

Program hodočašća proslave Dana ludbreške "Svete nedjelje"

Euharistijsko svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu objavilo je ovogodišnji Program hodočašća povodom proslave ludbreške „Svete nedjelje“ koja se slavi uvijek prve nedjelje u rujnu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. 

Nastup zagrebačkih zborova u Ludbregu

Na euharistijskom slavlju nedjelje Krštenja Gospodinova 12. siječnja u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu pjevali su zborovi dviju zagrebačkih župa: Mješoviti zbor župe sv. Male Terezije od Djeteta Isusa i Mješoviti zbor župe sv. Ivana ap. i ev., Utrina.

Varaždinska biskupija domaćin Europskog vijeća Bračnih susreta

Europsko vijeće Bračnih susreta, u organizaciji Hrvatske zajednice Bračnih susreta (HZBS), održano je od 10. do 13. listopada u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu, a dio programa odvijao se i u Varaždinu. Na susretu je izabran novi Europski bračni par u trogodišnjem mandatu, Paola i Felice Raineri iz Italije, koji će si u narednom vremenu izabrati svećenika te će zajedno činiti europski tim i voditi Zajednicu bračnih susreta na razini Europe.

Nadbiskup Hranić predvodio slavlje Svete nedjelje u Ludbregu

Više desetaka tisuća hodočasnika slilo se u Ludbreg na proslavu Svete nedjelje u čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj, u nedjelju 1. rujna, a središnje euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, uz suslavlje domaćina mons. Josipa Mrzljaka, apostolskog administratora Varaždinske biskupije, novoimenovanoga varaždinskog biskupa Bože Radoša te drugih hrvatskih biskupa i brojnih svećenika.

1 2 3