Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: madarska

Mađarski slastičar dočekuje Papu posebnim kolačem "Zalogaj neba"

Slastičar Zsolt Karl napravio je poseban kolač koji je nazvao "Zalogaj neba", koristeći sušeno voće koje se spominje u Bibliji te se nada da će papa Franjo kušati njegovu slasticu tijekom svoga skorašnjeg posjeta Mađarskoj, javlja u srijedu 8. rujna agencija Reuters, a prenosi Hina.

Objavljen službeni program putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Svjetskog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

Nadbiskup Srakić predvodio XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj

U Drvljancima (Révfalu) ispred kapele Srca Isusova je na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 11. lipnja, u organizaciji Hrvatske državne samouprave, održano XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj. U zajedništvu s više stotina hodočasnika iz cijele Mađarske svečanu euharistiju na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija predslavio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.

Donacija mađarske Vlade i Reformirane kalvinske Crkve za stradale u potresu

Sisački biskup Vlado Košić susreo se u četvrtak 18. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Mađarske gosp. Miklósom Soltészom te biskupom Reformirane kalvinske Crkve Péterom Szennom. Povod susreta bio je predaja novčane donacije Mađarske reformirane kalvinske Crkve Caritasu Sisačke biskupije u iznosu od 13 000 eura, kao i upoznavanje biskupa s planovima Mađarske Vlade vezanima za pomoć u potresu stradalom kraju.

U Sisak stigla nova vrijedna donacija Caritasa Sambotelske biskupije

Caritas Sisačke biskupije primio je u četvrtak 4. veljače još jednu vrijednu donaciju prijateljskog Caritasa Sambotelske biskupije. Riječ je o građevinskom materijalu, prehrambenim i higijenskim potrepštinama te igračkama za djecu. Donacija je dopremljena u Caritasov distributivni centar u Sisku.

1 2