Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: madarska

Zlatna misa vlč. Marka Bubala

Umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije Marko Bubalo proslavio je 50. obljetnicu svoje mlade mise u nedjelju 1. svibnja, na blagdan sv. Josipa radnika, u crkvi Sv. Ladislava u Salanti-Nemetu u Mađarskoj.

Susret Hrvata Baranjske županije u Mađarskoj

U organizaciji Hrvatskog kluba „August Šenoa“, Generalnog konzulata RH u Pečuhu, Hrvatske samouprave Baranjske županije i Hrvatske referature Pečuške biskupije, u petak, 10. prosinca upriličen je Susret Hrvata Baranjske županije u Mađarskoj u sklopu manifestacije „Advent u Pečuhu“.

Mađarski slastičar dočekuje Papu posebnim kolačem "Zalogaj neba"

Slastičar Zsolt Karl napravio je poseban kolač koji je nazvao "Zalogaj neba", koristeći sušeno voće koje se spominje u Bibliji te se nada da će papa Franjo kušati njegovu slasticu tijekom svoga skorašnjeg posjeta Mađarskoj, javlja u srijedu 8. rujna agencija Reuters, a prenosi Hina.

Objavljen službeni program putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Svjetskog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

Nadbiskup Srakić predvodio XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj

U Drvljancima (Révfalu) ispred kapele Srca Isusova je na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 11. lipnja, u organizaciji Hrvatske državne samouprave, održano XIV. Državno hodočašće Hrvata u Mađarskoj. U zajedništvu s više stotina hodočasnika iz cijele Mađarske svečanu euharistiju na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija predslavio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.

1 2