Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: madrid

U Madridu zaključen međureligijski susret za mir

Svečanom ceremonijom ispred madridske katedrale 17. rujna zaključen je susret „Mir bez granica – religije i kulture u dijalogu“. Na kraju toga trodnevnoga susreta, koji se, u organizaciji Zajednice svetoga Egidija i Madridske nadbiskupije, održao u španjolskoj prijestolnici, pročitan je apel za mir te je najavljeno da će domaćin sljedećega susreta, 2020. godine, biti Rim, izvijestio je Vatican News.

Papina poruka sudionicima susreta "Mir bez granica"

Hodočašće mira u Madridu svjedočanstvo je snage duha Asiza, odnosno molitve Bogu i promicanja mira među narodima, napisao je papa Franjo u poruci koja je pročitana na početku molitvenoga susreta naslovljenoga „Mir bez granica“, koji se, na poticaj Zajednice svetoga Egidija, do 17. rujna održava u glavnom gradu Španjolske.

Započeo ekumenski susret mladih u Madridu

U Madridu je u petak 28. prosinca počeo 41. europski susret mladih u organizaciji zajednice iz Taizea na kojem se do Nove godinu očekuje oko 15. 000 mladih iz cijele Europe. Pridošlu mladež pozdravio je prior ekumenske zajednice brat Alois, istaknuvši vrednote gostoprimstva.

Papina poruka mladima na Europskom susretu Zajednice iz Taizea

Budite bliski ovom ranjenom čovječanstvu i onima koji su odbačeni i isključeni, maleni i siromašni, potaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao njegov državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenoj mladima okupljenima u Madridu na 41. europskom susretu ekumenske Zajednice iz Taizea. Na susretu, koji se održava od 28. prosinca do 1. siječnja sljedeće godine, sudjeluje 15.000 mladih.

Sa Zemljom trebamo postupati nježno

U poruci sudionicima simpozija koji se 13. prosinca održao u Madridu o temi „Voda, poljodjelstvo i prehrana – izgradimo budućnost“ papa Franjo upozorio je: „Stol trebamo učiniti mjestom susreta i bratstva, a ne samo prostorom za razmetanje, rasipništvo i inat".