Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: majka-bozja-od-kamenitih-vrata

Projekcija filma „Zagrebačka Gospa od Kamenitih vrata“ u osječkom Vikarijatu

U organizaciji Udruge katoličkih intelektualca održana je u osječkom Nadbiskupskom vikarijatu u srijedu 23. studenoga projekcija dokumentarnoga filma „Zagrebačka Gospa od Kamenitih vrata (Marijanska baština Zagreba)“ uz predavanje voditeljice projekta, scenaristice i redateljice dr. sc Hrvojke Mihanović-Salopek.

Blizina Majke Božje od Kamenitih vrata

U povodu proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata – Dana grada Zagreba, 31. svibnja, prenosimo tekst vlč. Tomislava Hačka objavljen na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Započela proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba započela je jutarnjim slavljem mise koju je na Kamenitim vratima predslavio vlč. Tomislav Hačko, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, pročelnik Tiskovnog ureda i pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka Evanđelista na Gornjem gradu u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Marka i rektorom Akademske crkve sv. Katarine preč. Vladimirom Magićem.

Proslava Majke Božje od Kamenitih vrata

Na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata u utorak 31. svibnja svečano misno slavlje u 19 sati na trgu ispred zagrebačke prvostolnice predvodit će mons. Lazarus You Heung sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba.

1 2 3