Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mala-gospa

Bula imenovanja mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom, koji je na misi prigodom preuzimanja službe, na blagdan sv. Šimuna u Jude Tadeja, u subotu 28. listopada 2023., u crkvi Svete obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Mala Gospa u Močilama

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Močilama u Koprivnici, 8. rujna svečano je proslavljen blagdan Male Gospe. Uz slavlje Marijina rođenja obilježen je osnutak te podravske župe.

Mala Gospa u Saborskom

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je proslavljen u župi sv. Ivana Nepomuka u Saborskom i to u grobljanskoj crkvi na mjesnom groblju.

Mala Gospa u svetištu Majke Božje od Milosti

Misu na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u petak, 8. rujna, ove je godine u svetištu Majke Božje od Milosti u pulskom naselju Šijana predvodio fra Diego Deklić. Nakon mise i tradicionalne procesije blagoslovljen je novoizgrađeni vanjski oltar Majke Tješiteljice.

Kulaši: Svečano proslavljen blagdan Male Gospe

Župa Kulaši kod Prnjavora svečano je u subotu 9. rujna proslavila župni blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je banjolučkih biskup Franjo Komarica, izvijestio je TABB.

Na Svetom Duhu slavljena misa za Livnjake u Zagrebu

Misa za sve pokojne Livnjake i Livanjke slavljena je 8. rujna u bazilici sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu. Euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao fra Marko Ešegović, gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Livnu uz koncelebraciju fra Zvonimira Pervana i p. Tvrtka Baruna koji su rodom iz Livna te fra Ivana Lotara i fra Vladimira Vidovića.

Nadbiskup Uzinić na Svetoj Gori slavio misu povodom Male Gospe

Vjernici gerovskog kraja, zajedno s hodočasnicima drugih župa slavili su misu na Malu Gospu, 8. rujna, u svetištu Blažene Djevice Marije Karmelske na Svetoj Gori. Misnim slavljem, koju je predvodio riječki nadbiskup Mate Uzinić, započeo je program proslave Svetogorskog proštenja.

1 2 3 10