Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mala-gospa

Blagdan Gospe od Prizidnice u župi BDM u Slatinama

U svetištu Gospe od Prizidnice na južnoj strani otoka Čiova na prvu nedjelju nakon blagdana Rođenja Marijina – Malu Gospu 15. rujna svečano misno slavlje predvodio je prof. dr. sc. sa KBF-a u Splitu don Luka Vrljičak uz suslavlje župnika don Ante Čulića.

Proslava Male Gospe, „Božje influencerice", u Gospinom polju u Dubrovniku

Hodočasnici su, tijekom nedjelje 8. rujna u Gospinu polju u Dubrovniku u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa, sudjelovali u svečanoj proslavi blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije, Male Gospe. Mise u svetištu održavane su svakog sata tijekom prijepodneva od 4 sata ujutro, a svečanu večernju euharistiju predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

„Zdravo Marijo, ufanje naše, zdravo!“

Blagdan Rođenja BDM i osmi kao hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći proslavljen je u nedjelju 8. rujna u istoimenom Gospinu svetištu i župi u Slavonskom Brodu pod geslom „Zdravo Marijo, ufanje naše, zdravo!“ Središnje hodočasničko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Biskup Škvorčević: Raspravu o istinskom boljitku hrvatskog čovjeka, kako onog u domovini, tako i onog u inozemstvu, treba proširiti s političke i gospodarske razine i na duhovnu

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu, 8. rujna, vjernici iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata Požeške biskupije hodočastili su u Voćin. Središnje euharistijsko slavlje s više tisuća hodočasnika na otvorenom svetišnom prostoru predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima iz spomenutih župa.

Nadbiskup Barišić: Kakvi smo učenici, takvi ćemo biti i učitelji – odgojitelji svojoj djeci i mladim naraštajima

Brojni vjernici i hodočasnici i ove su se godine okupili u Gospinu prasvetištu uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, da bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

U Malom Lošinju proslavljena Mala Gospa

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa, u nedjelju 8. rujna u Malom Lošinju tradicionalno je proslavljen kao titular župe i župne crkve. Samom blagdanu Male Gospe prethodila je i trodnevnica kada je svečano proslavljen i blagdan sv. Romula suzaštitnika malološinjske župe.

Proslavljena Mala Gospa u Molvama

U Župi Uznesenja BDM u Molvama svečano je 8. rujna proslavljen blagdan rođenja Blažene Djevice Marije. Duhovni program započeo je u 10.30 sati u župnoj crkvi molitvom krunice i procesijom do zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske. Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske, koji je od Velike Gospe bio u župnoj crkvi, u svečanoj je procesiji vraćen u zavjetnu kapelicu. Euharistijsko slavlje, na vanjskom dijelu svetišta, predslavio je u 11 sati o. Martin Jaković, domaći sin, župnik i gvardijan u Splitu, uz koncelebraciju župnika i čuvara svetišta o. Zdravka Tube.

Kardinal Bozanić na svetkovini Male Gospe u Mariji Bistrici posebno pozdravio i zahvalio mladim vjernicima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, generalnim vikarom mons. Tomislavom Subotičancom, više od sedamdeset svećenika te više od dvadeset i pet tisuća hodočasnika. predvodio je 8. rujna središnje euharistijsko slavlje povodom Male Gospe i 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu.

1 2