Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mala-gospa

Mala Gospa proslavljena u brodskom svetištu Gospe Brze Pomoći

Pod geslom „Kako je plemenito, uzvišeno i slavno tvoje rođenje, o blažena Marijo!“ proslavljen je u utorak, 8. rujna, blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, i „osmi“ u rujnu, kao mjesečni dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u istoimenom svetištu u Slavonskom Brodu.

Blagoslov obnovljene crkve Gospe od Špilice na Lopudu

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u utorak 8. rujna, dubrovački biskup Mate Uzinić blagoslovio je obnovljenu crkvu i zvonik u franjevačkom samostanu Rođenja Blažene Djevice Marije (Gospa od Špilice) na otoku Lopudu.

Kardinal Josip Bozanić predvodio proslavu Male Gospe u Granešini

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u utorak 8. rujna u potresu stradale vjernike i Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini te u zajedništvu s dekanom Remetskog dekanata preč. fra Brankom Lipšom, župnikom župe u Granešini vlč. Josipom Balogom i svećenicima dekanata predvodio euharistijsko slavlje rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe. S obzirom na to da je u potresu teško oštećena župna crkva te više nije za korištenje, slavlje se održalo na otvorenom prostoru, na livadi u podnožju župne crkve.

Blagdan Male Gospe proslavljen u Voćinu

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, 8. rujna nekoliko tisuća vjernika iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata, od Virovitice preko Slatine do Našica tradicionalno je hodočastilo u marijansko svetište u Voćinu. Večernju euharistiju predslavio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Biskup Petanjak na proslavi Male Gospe u svetištu Gospe od Milosrđa: Svakodnevno se opredjeljujemo za put svetosti ili propasti

Na blagdan Male Gospe kojim se slavi rođenje Blažene Djevice Marije u utorak, 8. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku središnje svečano koncelebrirano misno slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak, a suslavio je i dubrovački biskup Mate Uzinić.

Blagdan Male Gospe svečano proslavljen u Kaševarima

Kod kapele Blažene Djevice Marije u Kaševarima, koja pripada Župi sv. Jurja iz Zagorja Ogulinskog, u utorak 8. rujna svečano je proslavljen blagdan Male Gospe. Misno slavlje je predslavio novi župni vikar u Župi sv. Križa u Ogulinu vlč. Bruno Lovaković.

1 2 3 4