Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mala-gospa

Biskup Bogdan u Solinu: Demografski pad je dramatičan

Proslava blagdana Male Gospe i Dana grada Solina završila je u četvrtak 8. rujna svečanim popodnevnim misnim slavljem koje je na Gospinom Otoku predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan u koncelebraciji sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom Draženom Kutlešom, hvarskim biskupom Rankom Vidovićem, generalnim vikarom don Franjom-Frankopanom Velićem, župnikom župe Gospe od Otoka don Antom Čotićem i ostalim svećenicima.

Biskup Košić predvodio slavlje u remetskom svetištu

Središnje koncelebrirano misno slavlje u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama predvodio je na blagdan Male Gospe, 8. rujna, sisački biskup Vlado Košić, uz procesiju u kojoj se molilo za brzu obnovu crkve.

Mons. Zgrablić predvodio slavlje Male Gospe na Relji u Zadru

Zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić predvodio je na blagdan Male Gospe, u četvrtak 8. rujna, svečano misno slavlje u župnoj crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja na Relji u Zadru gdje se Rođenje BDM slavi kao drugotna zaštitna svetkovina župe.

Slavlje Male Gospe u Solinu predvodio nadbiskup Kutleša

Brojni vjernici i hodočasnici i ove su se godine okupili u Gospinu prasvetištu u Solinu uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, da bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije.

Desetak tisuća vjernika na proslavi Male Gospe u Vepricu podno Biokova

U marijanskom svetištu Vepric kraj Makarske središnje slavlje Male Gospe odvijalo se na uočnicu blagdana, u srijedu 7. rujna, kada je u Gospino svetište podno Biokova hodočastilo oko deset tisuća hodočasnika s Makarskog primorja, iz Neretvanske i Imotske krajine, susjednih otoka te Bosne i Hercegovine, a središnju misu slavio je hvarski biskup Ranko Vidović.

Mala Gospa na „Gospinu polju“ kod Nove Kapele

U predvečerje blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, 7. rujna, vjernici iz župa posavskog dijela Požeške biskupije hodočastili su na „Gospino polje“ kod Bilog Briga u župi Vrbova kod Nove Kapele gdje je misno slavlje predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.

Biskup Vidović na Malu Gospu predslavio misu u Solinu

Proslava svetkovine Rođenja Blažene Djevice Marije, Male Gospe, ujedno Dan grada Solina, u srijedu 8. rujna 2021., završila je svečanom popodnevnom misom koju je na Gospinom Otoku predslavio hvarski biskup Ranko Vidović.

1 2 3 7