Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marijina-legija

Zahvalno hodočašće Marijinih legionara u Prasvetište Gospe od Otoka u Solinu

U subotu 2. listopada u bazilici na Gospinu otoku okupilo se oko 800 djelatnih i molitvenih članova Marijine legije te Marijinih štovatelja iz župa gdje djeluju prezidiji Marijine legije iz raznih dijelova Hrvatske na 15. zahvalnom hodočašću, u jubilarnoj godini kada se obilježava 100. godišnjica postojanja Marijine legije.

100. obljetnica osnutka "Marijine legije"

Marijinu legiju osnovao je u Dublinu u Irskoj 7. rujna 1921. godine sluga Božji Francis Michael Duff, Irac poznat i kao Frank Duff, koji je živio od 1889. do 1980. godine, izvještava Katolička tiskovna agencija.

Stoti susret prezidija Marijine legije u Vojniću

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću u petak 30. listopada slavljena je misa u povodu stotoga susreta prezidija „Majke dobrog savjeta“ Marijine legije – međunarodne katoličke laičke organizacije.

Susret članova Marijine legije i nadbiskupa Puljića

Prvi zajednički susret svih aktivnih i molitvenih članova Marijine legije u Zadarskoj nadbiskupiji i zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića održan je u subotu 27. listopada u katedrali Sv. Stošije u Zadru. Misi koju je predvodio mons. Puljić prethodila je zajednička molitva krunice, a nakon mise održano je zajedničko druženje. Nadbiskup Puljić zahvalio je legionarima na njihovu konkretnom, požrtvovnom služenju, što svoju kristocentričnost osobno i u Crkvi žive po posveti Gospi, na način koji je i Bog odabrao doći na ovaj svijet, utjelovljenjem u svojoj najvjernijoj suradnici, Mariji iz Nazareta.