Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mario-geric

Zajedništvo svih generacija na 19. Riječkom planinarskom križnom putu

Molitva i pjesma bile su snažnije od kiše koja je veliki dio puta pratila dvjestotinjak hodočasnika na 19. Riječkom planinarskom križnom putu održanom u subotu 25. ožujka na svetkovinu Blagovijesti, a u organizaciji Akademskog katoličkog društva „Jeronim“ i Ureda za pastoral Riječke nadbiskupije.

3. sjednica Pastoralnog vijeća Riječke nadbiskupije

U četvrtak 6. listopada u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci održana je 3. redovna sjednica Pastoralnog vijeća Riječke nadbiskupije pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića.

Ljetni susret bogoslova Riječke nadbiskupije

Bogoslovi Riječke nadbiskupije, zajedno s riječkim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ vlč. Mariom Gerićem sudjelovali su od 18. do 21. kolovoza na ljetnom susretu tijekom kojega su se upoznali sa životom župa Gorskog kotara.

Misa zadušnica za Silvija Tomaševića

Misu zadušnicu za novinara Silvija Tomaševića (71) predvodio je u 18. kolovoza u katedrali Sv. Vida u Rijeci rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II. “ mr. sc. Mario Gerić.

Blagoslov mora, brodica i ribara u Senju

Posljednjeg dana trodnevnice uoči proslave blagdana suzaštitnice župe Senj Gospe Karmelske ili kako ju Senjani zovu Gospe Ribarske, održan je u četvrtak 15. srpnja blagoslov brodica, ribara i mora kao i svih živih bića koji se njime služe.

Odgoda korizmenog hodočašća Čudotvornom raspelu u katedrali Sv. Vida

Povjerenik za redovnice Riječke nadbiskupije vlč. mr. Mario Gerić uputio je dopis svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima, novacima i novakinjama te članovima trećeg reda o odgodi korizmenog hodočašća Čudotvornom raspelu u katedrali Sv. Vida u Rijeci koje se trebalo održati 15. ožujka, na treću korizmenu nedjelju, stoji u dopisu iz Riječke nadbiskupije.

1 2