Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: maske

Austrija: Zatvaranje ne donosi nova ograničenja za Crkvu

U Austriji se od ponedjeljka 15. studenoga primjenjuje tzv. zatvaranje za necijepljene, no liturgijska slavlja s tim nisu povezana, potvrdio je generalni tajnik mjesne biskupske konferencije Peter Schipka u intervjuu za Kathpress, izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa.

COVID-19: Novim epidemiološkim mjerama uvode se i e-Propusnice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je u petak 18. prosinca Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja. Usto, uvodi se zabrana napuštanja županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište bez e-Propusnice te se uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa koronavirusa. Neke mjere odnose se i na vjerska slavlja, objavljeno je na stranici koronavirus.hr.

Covid-19: U Zagrebu obvezne maske i na otvorenom ako nije moguć razmak

U Zagrebu se u subotu 17. listopada uvode nove epidemiološke mjere, među kojima je i obvezno nošenje maski na otvorenim prostorima gdje nije moguć razmak od najmanje dva metra te se, među ostalim, zabranjuju posjeti domovima za starije, izvijestila je u petak navečer 16. listopada gradska uprava, a prenosi Hina.

Papa Franjo: Kao dobri građani držite razmak i nosite masku

U svijetu se povećava broj zaraza koronavirusom te nakon opće audijencije u srijedu 14. listopada papa Franjo nije pristupio vjernicima kao obično – i apelira da svi budu “dobri građani”, piše Katholisch.de, a prenosi Fratellanza umana.

Krojačice nade u borbi protiv pandemije

U gradu Caserti u talijanskoj pokrajini Kampaniji jedna se redovnica u suradnji s nekoliko mladih žena bori protiv širenja zaraze koronavirusa, prenosi Vatican News.