Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: matteo-bruni

Tiskovni ured Svete Stolice o slučaju otpuštanja redovnice Marie Ferréol u Francuskoj

Odgovarajući na pitanja novinara, ravnatelj Tiskovnog ureda Matteo Bruni potvrdio je da je Državno tajništvo Svete Stolice uputilo „verbalnu notu“ francuskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici, o „navodnoj odluci suda u Lorientu, u Francuskoj, u vezi građanskog spora koji se odnosi na otpuštanje iz redovničke ustanove gđe Sabine de la Valette (bivše s. Marie Ferréol)“, izvijestio je 13. travnja Vatican News.

Papa za rujan najavio putovanje u Aziju

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni najavio je 12. travnja 2024. da će papa Franjo od 2. do 13. rujna putovati u Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur, prenosi Vatican News.

Bruni najavio Papino putovanje u Marseille

Na brifingu za medije o Papinom putovanju u Marseille u prigodi trećega izdanja Mediteranskih susreta, održanom u utorak 19. rujna ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni objasnio je da će pozornost biti posvećena fenomenu migracija te ekumenskoj i međureligijskoj dimenziji. Nije isključen ni osvrt na klimatske promjene, prenosi Vatican News.

Ravnatelj Bruni: Papa nije htio veličati imperijalističku logiku

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni pojašnjava riječi koje je papa Franjo spontano izgovorio 25. kolovoza u videovezi sa sudionicima Dana ruske mladeži u Sankt Peterburgu: „Papa je htio potaknuti mlade da očuvaju i promiču sve ono što je pozitivno u velikoj ruskoj kulturnoj i duhovnoj baštini”, objavio je Vatican News.

Papa Franjo radi na drugom dijelu enciklike Laudato si'

Nakon što je papa Franjo spomenuo u ponedjeljak 21. kolovoza na audijenciji s izaslanstvom odvjetnika iz država članica Vijeća Europe da radi na drugom dijelu enciklike Laudato si', ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je da će se drugi dio enciklike usredotočiti na aktualne klimatske krize, prenosi Vatican News.

Lisabon: Počinje 37. Svjetski dan mladih

Svjetski dan mladih u Lisabonu službeno počinje u utorak 1. kolovoza misom otvorenja koju će predslaviti lisabonski patrijarh Manuel Clemente, te će trajati do nedjelje 6. kolovoza.

1 2 3 6