Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: matteo-bruni

Papin posjet u Bahrein „dragocjeni korak na putu bratstva“

Uoči Papinog posjeta Bahreinu od 3. do 6. studenog, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni dao je pregled tog 39. apostolskog putovanja, koji ima cilj, kako je rekao, osnažiti međureligijski dijalog i ohrabriti lokalne katolike, izvještava Vatican News.

Mons. Gallagher izaslanik Svetog Oca na sprovodu kraljice Elizabete II.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u petak 16. rujna da će tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher prisustvovati sprovodu kraljice Ujedinjene Kraljevine Elizabete II. kao izaslanik pape Franje.

Papa Franjo u rujnu putuje u Kazahstan

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni objavio je u ponedjeljak 1. kolovoza 2022. da će sveti otac Franjo u rujnu ove godine pohoditi Republiku Kazahstan.

Papa Franjo u Kanadi – putovanje na putu ozdravljenja

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni je u utorak 20. srpnja predstavio novinarima program putovanja pape Franje u Kanadu (od 24. do 30. srpnja) koje će za Svetog Oca biti pokorničko hodočašće, kako bi se nastavio put pomirenja započet posljednjih mjeseci s Métisima, Inuitima i s First Nations, autohtonim narodima pogođenim u kolonijalnim vremenima politikom kulturne asimilacije, prenio je Vatican News.

Papa Franjo na zahtjev liječnika odgađa put u Afriku

Sveti Otac je prisiljen odgoditi svoje apostolsko putovanje u Kongo i Južni Sudan koje je bilo zakazano za početak srpnja, kazao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, izvještava Vatican News.

Razmatra se mogućnost odlaska Pape Franje u Libanon

„To je mogućnost koja se još uvijek razmatra“, rekao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, odgovarajući na novinarska pitanja o mogućem Papinom posjetu Libanonu, prenosi Vatican News u srijedu 6. travnja.

Predstavljena istraga o slučajevima zlostavljanja u Muenchenskoj nadbiskupiji

U Muenchenu je 20. siječnja na konferenciji za novinare predstavljena istraga koju je Muenchenska nadbiskupija naručila u veljači 2020. od neovisnog odvjetničkog ureda Westpfahl Spilker Wastl (WSW) o načinu na koji su se muenchenski nadbiskupi od 1945. do 2019. suočavali sa slučajevima zlostavljanja, među njima i Joseph Ratzinger, nadbiskup Muenchena od 1977. do 1982. godine, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3