Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodni-euharistijski-kongres

Kardinal Bozanić pohodio Hrvate u Budimpešti

Dio aktivnosti zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u okviru 52. Međunarodnog euharistijskog kongresa u petak 10. rujna bio je i susret s Hrvatima u budimpeštanskom Hrvatskom vrtiću, osnovnoj školi, gimnaziji i đačkom domu, poznatijim pod skraćenim nazivom HOŠIG.

Papa potvrdio pastirski pohod Mađarskoj i Slovačkoj

Papa Franjo najavio je u nedjelju 4. srpnja da će od 12. do 15. rujna ove godine boraviti u pastirskom pohodu Slovačkoj. Prije toga će predsjedati završnim euharistijskim slavljem Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti u Mađarskoj.

Ekvador odabran kao domaćin 53. euharistijskog kongresa

U dnevnom biltenu Tiskovnog ureda Svete Stolice 20. ožujka objavljeno je priopćenje za tisak Papinskog odbora za međunarodne euharistijske kongrese u kojem se navodi kako je papa Franjo odobrio da Nadbiskupija Quito u Ekvadoru bude domaćin 53. Međunarodnoga euharistijskog kongresa.

Kardinal Erdö: Papa Franjo će biti svjedok nade

Ostrogonsko-budimpeštanski nadbiskup kardinal Peter Erdö komentirao je najavu pape Franje da će sudjelovati na završnoj misi Međunarodnoga euharistijskog kongresa koji će se održati od 5. do 12. rujna u glavnom mađarskom gradu. Svi su entuzijasti, ne samo katolici – rekao je – bit će to svjetlost nakon mjeseci tame i pandemije.