Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: meksiko

Svećenik ubijen u blizini američko-meksičke granice

U gradu Tecateu, na granici Meksika i SAD-a, pronađeno je mrtvo tijelo svećenika Joséa Guadalupea Rivasa Saldañe (57). Na tijelu su vidljivi znakovi nasilja te se pretpostavlja da je riječ o ubojstvu, objavio je National Catholic Register.

Papina sućut u povodu teške prometne nesreće u Meksiku

U brzojavu upućenom u petak 12. prosinca nadbiskupu Tuxtla Gutierreza u Meksiku mons. Fabiju Martinezu Castilli, papa Franjo izrazio je duboku žalost zbog pogibije migranata u kamionu koji se prevrnuo na autocesti u saveznoj državi Chiapas, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papini apeli nakon molitve Anđeo Gospodnji

Nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 19. rujna papa Franjo se spomenuo žrtava poplava u Meksiku, molio za nepravedno zatočene i uputio pozdrav sudionicima proslave 175. obljetnice Gospina ukazanja u Svetištu La Salette u Francuskoj.

U Meksiku raste broj svećenika umrlih od Covid-19

U Meksiku je od početka pandemije bolesti Covid-19 umrlo 58 svećenika, šest đakona i tri redovnika. Samo u drugoj polovici srpnja od koronavirusa je umrlo dvanaest svećenika, objavio je Katolički multimedijalni centar u svom izvješću, a prenijela agencija SIR.

1 2