Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: meksiko

U Meksiku ubijen još jedan svećenik

Meksički svećenik, redovnik augustinac Javier Garcia Villafana ubijen je u ponedjeljak, što je još jedan u nizu napada na svećenike u Meksiku, objavila je u srijedu 24. svibnja KNA.

Meksiko: Pokušaj atentata na nadbiskupa Jimeneza

Nadbiskup Duranga u Meksiku Faustino Armendariz Jimenez prošao je neozlijeđen u pokušaju atentata, objavio je list „El Sol de Durango“, prenosi Katolička novinska agencija (KNA) u ponedjeljak 22. svibnja.

Meksiko: Jedna crkva zapaljena, iz druge ukradeno Presveto

Crkva sv. Jakova u meksičkoj biskupiji Irapuato izgorjela je u podmetnutom požaru, a iz kapele Gospodara Žetve u biskupiji Cuernavaca otuđen je Presveti Oltarski Sakrament, objavila je 16. svibnja 2023. Catholic News Agency.

Papa moli za migrante smrtno stradale u požaru u Meksiku

Upućujući pozdrav vjernicima španjolskog govornog područja koji su sudjelovali na redovnoj općoj audijenciji srijedom, 29. ožujka papa Franjo se spomenuo žrtava požara koji je izbio u centru Nacionalnog instituta za migracije u Ciudad Juárezu u kojem je najmanje 39 ljudi izgubilo život, a tridesetak ih je povrijeđeno. Ponovno je pozvao i na molitvu za "napaćenu Ukrajinu" i njezin narod, objavio je Vatican News.

Svećenik ubijen u blizini američko-meksičke granice

U gradu Tecateu, na granici Meksika i SAD-a, pronađeno je mrtvo tijelo svećenika Joséa Guadalupea Rivasa Saldañe (57). Na tijelu su vidljivi znakovi nasilja te se pretpostavlja da je riječ o ubojstvu, objavio je National Catholic Register.

1 2 3