Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: metkovic

Sestre Služavke Malog Isusa u Metkoviću proslavile blagdan zaštitnika - sv. Rafaela

Misnim slavljem koje je predvodio mons. Martin Vidović, naslovni nadbiskup ninski i apostolski nuncij na raspolaganju Svete Stolice u kapeli samostana Svete Obitelji sestara Služavki Malog Isusa u Metkoviću, u četvrtak 24. listopada sestre su proslavile svog nebeskog zaštitnika - sv. Rafaela, koji se po starom kalendaru slavio tog dana, pod čiju zaštitu ih je stavio utemeljitelj, prvi vrhbosanski nadbiskup Sluga Božji Josip Stadler.

Biskup Bogdan predvodio slavlje u Metkoviću

Na Dan neovisnosti, u utorak 8. listopada, župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću tradicionalno proslavlja suzaštitnicu - Gospu od Ružarija. Središnju misu kojoj je prethodio ophod uz pjevanje litanija predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

Proslava 300. obljetnice župe sv. Ilije u Metkoviću

Svečanim misnim slavljem kojega je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, u koncelebraciji s nadbiskupom Martinom Vidovićem, provincijalom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Markom Mršom, svećenicima Neretvanskog dekanata i onima rodom iz Neretve, u nedjelju 6. listopada, završila je desetodnevna proslava velikog jubileja – 300 godina župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.

Metkovska župa sv. Ilije slavi 300 godina postojanja

Program proslave 300. obljetnice metkovske župe sv. Ilije predstavljen je na konferenciji za medije u subotu 21. rujna u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću. O programu su govorili župnik fra Ante Bilokapić, s. Mila Deak, Ivanka Šešelj, Tomislav Medak, Andro Mijić, Ana Putica i Goran Matić.

Prvi susret svećenika i redovnica neretvanskog kraja

U župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću u subotu 27. srpnja održan je prvi susret svećenika i redovnica Neretvanskoga dekanata. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

1 2 3