Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: metkovic

Prvi susret svećenika i redovnica neretvanskog kraja

U župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću u subotu 27. srpnja održan je prvi susret svećenika i redovnica Neretvanskoga dekanata. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Marijanskim koncertom u crkvi Sv. Ilije u Metkoviću završena 35. smotra folklora

Od ove godine Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“ nosi novi dopunjen naslov - Smotra folklora jadranske regije. Kao i proteklih 20 godina ovogodišnja 35. smotra koja se održavala od 16. svibnja završila je u crkvi Sv. Ilije nakon večernje mise u nedjelju 19. svibnja marijanskim koncertom pučkih napjeva.

Uprizorenje Muke Gospodnje u Borovcima

Premijerno, prvo uprizorenje Muke Gospodnje u neretvanskom kraju - u Borovcima, koje zbog kišnog vremena nije održano u najavljenom terminu - na petu korizmenu nedjelju, održano je u utorak 16. travnja u organizaciji župe svetog Nikole biskupa u Metkoviću.

Susret Prijatelja Malog Isusa u Metkoviću

U kapelici samostana Svete Obitelji družbe Sestara služavki Malog Isusa u Metkoviću u subotu 2. ožujka održan je susret Prijatelja Malog Isusa (PMI) sa sestrama služavkama Malog Isusa iz Vrgorca, metkovskih župa sv. Ilije i sv. Nikole, te sestara i njihovih podupiratelja iz Opuzena. Na temu „Gozba Jaganjčeva“ govorila je s. Vesna Mateljan, potom je slijedio kratak ispit savjesti i meditacija, a vrhunac je bila misa koju je predvodio župni vikar župe sv. Ilije fra Ante Prološčić.

Završeni Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću

Na 104. rođendan metkovskog misionara sluge Božjega oca Ante Gabrića, koji je umro na glasu svetosti u Indiji 1988.,u 73. godini, u četvrtak 28. veljače u njegovoj rodnoj župi svetog Ilije proroka i župi svetog Nikole biskupa u Metkoviću slavljene su mise.

Predstava „Put poniznosti“ u sklopu Dana oca Ante Gabrića u Metkoviću

U predvorju OŠ don Mihovila Pavlinovića koja se nizom aktivnosti pridružila sedmodnevnoj manifestaciji Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću pod geslom „S izabranima do svetosti“ koju je organizirao grad Metković u suradnji sa svim metkovskim školama, župama, udrugama te kulturnim i turističkim ustanovama, na rođendan metkovskog misionara u četvrtak 28. veljače održana je glazbeno-scenska predstava „Put poniznosti“.

1 2