Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: metkovic

Holywin u Metkoviću

U crkvi Sv. Ilije proroka u Metkoviću na uočnicu svetkovine Svih svetih 31. listopada održano je molitveno-slavljeničko bdjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pod naslovom Holywin (svetost pobjeđuje).

Spomen na poginule hrvatske branitelje iz Metkovića

Uz svetkovinu Svih svetih, Grad Metković obilježava i spomen na osamnaest poginulih branitelja u Domovinskom ratu. Tim povodom, na uočnicu Svih svetih u subotu 31. listopada služena je misa zadušnica u crkvi Sv. Ilije proroka.

Započela duhovna obnova "Vjetar Božji" u Župi sv. Ilije u Metkoviću

Na blagdan sv. Ivana Pavla II. u četvrtak 22. listopada u župi sv. Ilije proroka u Metkoviću započela je duhovna obnova pod naslovom „Vjetar Božji“. Nakon pobožnosti krunice i svete mise koju je predslavio župnik fra Ante Bilokapić prikazana je epizoda serijala „Vjetar Božji“, a potom je održano klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U Metkoviću proslavljen blagdan sv. Franje

Metkovska župa sv. Ilije proroka proslavila je u nedjelju, 4. listopada blagdan suzaštitnika - sv. Franju Asiškog. Središnje misno slavlje u nazočnosti brojnih vjernika predvodio je docent na Katedri moralnog bogoslovlja KBF-a u Splitu dr. fra Šimun Bilokapić u koncelebraciji župnika fra Ante Bilokapića i župnog vikara fra Darija Sinkovića u crkvi Sv. Franje na Kladi.

U Metkoviću održan koncert suvremene duhovne glazbe

Na splavu ispred Veslačkog kluba „Neretvanski gusar“ na Unki u Metkoviću, bend mladih metkovske župe sv. Ilije proroka i gosti u ponedjeljak, 24. kolovoza održali su drugi koncert suvremene duhovne glazbe pod naslovom „Tu sam da te slavim“.

Mlada misa fra Ive Rastočića u Metkoviću

Pod geslom „Tvoju ću pravdu naviještat u velikom zboru i usta svojih zatvoriti neću“ (Ps 40,10) fra Ivo Rastočić slavio je mladu misu u nedjelju 26. srpnja u svetištu sv. Ante Padovanskog na Dubravici.

Proslavljen zaštitnik Metkovića, sveti Ilija prorok

Blagdan sv. Ilije proroka, zaštitnika Metkovića svečano je proslavljen u ponedjeljak, 20. srpnja. U crkvi Sv. Ilije slavljene su tri mise, a središnju, kojoj je prethodio ophod oko crkve predvodio je prof. dr. don Marinko Vidović.

1 2 3 4