Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: migracije

Amy Pope: Franjo je uvjerljiv i važan glas o drami migracija

Glavnu direktoricu Međunarodne organizacije UN-a za migracije (IOM) Amy Pope primio je u petak 26. siječnja Papa u Apostolskoj palači. Nakon audijencije, u razgovoru za vatikanske medije, pohvalila je Papinu strastvenu obranu migranata i požalila se na činjenicu da se ti ljudi politički iskorištavaju, izvijestio je 26. siječnja Vatican News.

Biskup Egidije Živković: Solidarnost i sinodalnost važniji su nego ikad

Željezanski biskup Egidije Živković u božićnom intervjuu za „Burgenländische Volkszeitung“ naglasio je da, paralelno sa sinodalnim procesom sveopće Crkve, u svojoj biskupiji želi raditi na pitanjima „koja se već mogu provesti na lokalnoj razini“, izvijestio je 21. prosinca 2023. Vatican News

Edukacija o migracijama i sustavu međunarodne zaštite

U prostorima Caritasa Riječke nadbiskupije u petak 1. prosinca održana je edukacija o migracijama i sustavu međunarodne zaštite u kontekstu Hrvatske i u organizaciji Centra za mirovne studije i Caritasa Riječke nadbiskupije.

Priopćenje s Plenarne skupštine CCEE-a na Malti

Na Malti je od 27. do 30. studenoga održana Plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE). Predsjednici europskih biskupskih konferencija razgovarali su o Sinodi o sinodalnosti. Od izazova s kojima se Crkva suočava naznačeni su obrana ljudskog života i dostojanstva, istaknuta uloga mladih, migracije, skriveni progon kršćana u Europi i nove granice umjetne inteligencije. Donosimo u cijelosti priopćenje sa skupštine koje je 30. studenoga objavio Ured za medije CCEE-a.

Papa: Jamčiti sigurnu migraciju i pravo da se ne napušta vlastita zemlja

„Odgovori na današnje migracijske izazove ne mogu biti drugačiji nego artikulirani, globalni i dugoročni“, istaknuo je papa Franjo u poruci sudionicima VIII. festivala migracija koji započinje 25. listopada u Modeni i drugim gradovima pokrajine Emilia Romagna, a čijoj organizaciji pridonosi Zaklada Talijanske biskupske konferencije Migrantes.

Papa: Ključna riječ za fenomen migracija jest "blizina"

Susrevši se s redovničkim obiteljima Kongregacije svetoga Karla papa Franjo je istaknuo kako je tragedija migracija prouzročenih ratovima, bijedom, siromaštvom i ekološkim problemima pred očima sviju te da je potrebno širiti mentalitet blizine, skrbi i prihvata. Redovnike je posebno upozorio da bez molitve nema poslanja, objavio je Vatican News.

1 2 3 5