Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: milosrdne-sestre-svetoga-kriza

Preminula s. Marinka (Marija) Žukina

S. Marinka (Marija) Žukina, redovnica Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa, rodom iz Milekova Sela, okrijepljena svetim sakramentima, preminula je u ponedjeljak 27. veljače 2023. u Đakovu, u 87. godini života i 68. godini svetih zavjeta.

Smrtni dan o. Teodozija Florentinija i blagoslov mozaika u Đakovu

Milosrdne sestre Svetoga Križa u Đakovu proslavile su smrtni dan utemeljitelja svoje družbe, o. Teodozija Florentinija, u srijedu 15. veljače 2023., svečanom misom koju je u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Đakovo: Održane Konferencije kućnih poglavarica

U samostanu Milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu 11. i 12. veljače 2023. godine održane su Konferencije kućnih poglavarica na temu „Duhom Božjim pokrenute kao hodočasnice na putu“.

Argumenti HKR-a o posvećenom životu

Zašto je blagdan Svijećnice odabran kao Dan osoba posvećenog života? Kako prepoznati da se radi o duhovnom pozivu? Koliko se promijenio profil redovničkih kandidata nekada i danas te kako „reklamirati” posvećeni život? Odgovori na ova i druga pitanja traženi su u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u kojima su 2. veljače

Slavlje jubileja milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

Na spomendan sv. Agneze, djevice i mučenice, u subotu 21. siječnja u kapeli Doma sv. Josipa u samostanu milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu tijekom misnog slavlja sestre su proslavile svoje redovničke jubileje. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Ivanković, OFM, izvijestila je Družba.

1 2 3 6