Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ministarstvo-poljoprivrede

Predstavljen projekt "Strateška transformacija poljoprivrede i ruralnog prostora"

Projekt "Strateške transformacije poljoprivrede i ruralnog prostora" kojega su zajednički proveli Ministarstvo poljoprivrede i Svjetska banka predstavljen je javnosti u četvrtak, 8. travnja. Riječ je o strategiji kojoj je cilj povećanje vrijednosti hrvatske poljoprivredne proizvodnje do 2030. godine na 30 milijardi kuna godišnje. O projektu putem video-konferencije govorili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koordinatorica projekta Svetlana Edmeades, državni tajnici Tugomir Majdak, Zdravko Tušek i Šime Mršić te Philip Van der Celen, Domagoj Koprek, Erika Felix i Jela Bilandžija.

Više od tisuću tona stočne hrane za Banovinu

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu 3. ožujka izvijestilo je da je za potresom pogođeno područje donirano više od tisuću tona stočne hrane. Poljoprivrednicima je dopremljeno više od 868 tona, a priprema se i nabava dodatnih više od 620 tona stočne hrane vrijedne 1,5 milijuna kuna, prenosi mrežni portal Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Organizirani otkup stoke poljoprivrednika oštećenih potresom

Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo otkup stoke kako bi spriječilo nepravilnosti koje su dojavljene s terena te zaštitilo vlasnike odnosno posjednike stoke. U suradnji sa subjektima u poslovanju s hranom organiziran je otkup stoke po tržišnim cijenama uz suglasnost samih poljoprivrednika, objavljeno je u nedjelju 17. siječnja na službenom portalu Stožera civilne zaštite RH za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom - potresinfo.gov.hr.

POTRES NA BANOVINI Podijeljeno 13,7 tona stočne hrane i otvorena skladišta u Petrinji i Glini

Prvoga dana nove godine savjetnici Uprave za stručnu podršku i HAPIH-a obišli su 66 poljoprivrednih gospodarstava i podijelili 13,7 tona hrane za domaće životinje. Zbrinjavanje svih uginulih domaćih životinja s pogođenog područja sustavno se provodi od 30. prosinca, a broj dosad otpremljenih lešina životinja čija su uginuća posljedica potresa je 15 životinja. Prema trenutnim informacijama, s gospodarstava je odlutalo između ostaloga i 15 tovnih bikova i 10 teladi mlađe dobi, navodi se u subotu 2. siječnja u priopćenju Samostalne službe za informiranje Ministarstva poljoprivrede koje donosimo u cijelosti.

Smanjimo bacanje hrane tijekom božićnih blagdana

Ministarstvo poljoprivrede Vlade Republike Hrvatske uputilo je u ponedjeljak 28. prosinca priopćenje s pozivom za smanjenje bacanja hrane tijekom božićnih blagdana. Apel prenosimo u cijelosti.

Europska komisija odobrila dodatnu pomoć poljoprivrednicima

Europska komisija danas je uvela mogućnost isplate predujmova korisnicima u visini do 70% za izravna plaćanja te do 85% za potporu u okviru ruralnog razvoja, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima prevladati poteškoće izazvane mjerama uvedenima s ciljem suzbijanja širenja pandemije COVID-19, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Dopušten rad tržnicama uz posebne mjere

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da se Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH dopušta, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, rad zatvorenih objekata (prodavaonica i kioska) u sklopu tržnica koji prodaju hranu, lijekove, higijenske artikle, veterinarsko-medicinske proizvode, poljoprivredne lijekove i hranu za životinje te prodajnih mjesta (klupa) na tržnicama koji su zatvoreni objekti ili ograđeni prostori te prodaju ribu, mlijeko i mliječne proizvode te voće i povrće.  

1 2