Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ministranti

Susret ministrantica i ministranata Subotičke biskupije u Tavankutu

Redoviti godišnji susret ministrantica i ministranata Subotičke biskupije održan je u subotu 5. lipnja u Župi Presvetog Srca Isusova u Tavakutu. Na susretu su sudjelovala 133 ministranta i njihovi župnici iz 12 župa hrvatskoga govornog područja Subotičke biskupije.

Zoom sastanak: Kako kreirati bolji sadržaj za ministrante?

Preko platforme Zoom u srijedu 14. travnja održan je sastanak stručnog tima projekta YouthFluence, koji nastoji kreirati programe i aktivnosti na području pastorala ministranata u Vrhbosanskoj nadbiskupiji sa svećenikom Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Josipom Ivešićem, tajnikom Odbora za ministrante pri Vijeću za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije te članom odbora Međunarodnog saveza ministranata (Coetus internationalis ministrantium).

Susret ministranata Dugoselskog dekanata

Pod geslom „Služite Gospodinu u veselju“ (usp. Ps 100) održan je u subotu 7. ožujka u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu susret ministranata Dugoselskog dekanata. Na susretu su bili ministranti iz župa Brckovljani, Dugo Selo I. i II., Lupoglav te Sesvetski Kraljevec.

Primanje novih ministranata u župi Donji Lapac

U župi Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu na župnom euharistijskom slavlju na treću nedjelju došašća 15. prosinca župnik vlč. Dino Rupčić u ministrantsku je službu uveo Franju Kristića, učenika drugog razreda i Mihaelu Jurešić učenicu šestog razreda osnovne škole Donji Lapac.

Održan susret hrvatskih studenata u Njemačkoj

Osmi u nizu susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je, od petka 8. do nedjelje 10. studenoga, u „Salesianumu“ u Münchenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke župe (HKM) München, pod geslom „Prijatelj na Isusov način“. Susret je vodio dr. vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

1 2 3