Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mir

Nadbiskupi Mjanmara pozivaju na mir

Nadbiskupi metropoliti Mjanmara – kardinal Charles Bo, nadbiskup Yangona; nadbiskup Mandalaya Marco Tin Wan i nadbiskup Taunggyija Basilio Athai izdali su apel za mir u zemlji, naglašavajući da „svi trebamo krenuti na hodočašće mira”, prenosi Vatican News.

Simpozij „Rat i mir u Bibliji“

U organizaciji Biblijskog instituta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 9. i 10. prosinca u Rijeci je, u prostorijama Teologije, održan međunarodni znanstveni simpozij „Rat i mir u Bibliji“.

Papa se susreo s mladim sudionicima susreta o odgoju za mir

Papa Franjo susreo se u ponedjeljak 28. studenoga u dvorani Pavla VI. s oko 6000 učenika i nastavnika, sudionika susreta o odgoju za mir i skrb koji je organizirala talijanska Nacionalna mreža Školā za mir, izvijestio je Vatican News.

Apel „Slijediti put mira“

Zajednički apel Međunarodnog olimpijskog odbora, Dikasterija za kulturu i obrazovanje, Dikasterija za laike, obitelj i život, te Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.

Papa: U svijetu je previše mržnja, podjela i nerazumijevanja

Na kraju čitanja Završne deklaracije sedmog Kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u dvorani za sastanke u Palači neovisnosti u Nur-Sultanu, papa Franjo zaključuje ponavljajući središnje točke teksta, ističući tri ključne riječi: „mir“, „žena“ i „mladi“, objavio je Vatican News.

1 2 3 8