Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mirogoj

Na Mirogoju obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

Uvod u molitvu zagrebačkoga pomoćnoga biskupa Ivana Šaška na polju s oskvrnutim grobovima hrvatskih vojnika na zagrebačkom Mirogoju na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca 2022. prenosimo u cijelosti.

Bogoslovi proslavili Spomen svih vjernih pokojnika

Bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu proslavili su u četvrtak 4. studenoga Spomen svih vjernih pokojnika misom za sve pokojne dobročinitelje, odgojitelje, časne sestre, bogoslove i djelatnike zagrebačke Bogoslovije i molitvom za pokojne na Mirogoju.

Kardinal Bozanić na svetkovinu Svih svetih slavio euharistiju na Mirogoju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na svetkovinu Svih svetih 1. studenoga svečano misno slavlje na otvorenom na zagrebačkom groblju Mirogoj, poručivši da sveci već sada žive i u našoj sredini, a to su osobe koje šire ljubav i dobro, koje uz sve poteškoće i životne nedostatke, nastoje živjeti Evanđelje.

Postavljena nadgrobna ploča Božjoj ugodnici Danici Široli

U godini obilježavanja 95. obljetnice smrti Božje ugodnice Danice Širole (1900. – 1926.), u petak 15. listopada, na blagdan velike crkvene naučiteljice sv. Terezije Avilske, postavljena je nadgrobna spomen-ploča na grobu obitelji Širola na zagrebačkom Mirogoju, gdje je Danica Širola pokopana.

1 2 3