Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mirogoj

Biskup Šaško predvodio sprovodne obrede za fra Josipa Baričevića

Fra Josip Baričević preminuo je u petak 8. prosinca 2023. u KBC-u Zagreb, poslije duge bolesti, okrijepljen svetim sakramentima u 86. godini, 69. godini redovništva i 60. godini svećenike službe. Sprovodne obrede u četvrtak 14. prosinca na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Šaško predvodio molitvu za katoličke vjernike na oskvrnjenim grobovima hrvatskih vojnika

Na Međunarodni dan ljudskih prava, u nedjelju 10. prosinca na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je molitvu za katoličke vjernike na oskvrnjenim grobovima hrvatskih vojnika poginulih u razdoblju između 1941. i 1945. godine. Molitvu za islamske vjernike predvodio je ef. Mersad Kreštić, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bogoslovi na Dušni dan pohodili Mirogoj

Obilježavajući Spomendan svih vjernih mrtvih, u četvrtak 2. studenoga bogoslovi I., II. i V. godine Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu zajedno s odgojiteljem vlč. Josipom Đurinom pohodili su groblje Mirogoj.

Nadbiskup Kutleša predvodio središnje misno slavlje svetkovine Svih svetih na zagrebačkom Mirogoju

Euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih svetih i molitvu odrješenja za sve pokojne u srijedu, 1. studenoga predvodio je mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup metropolit uz koncelebraciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj Giorgia Lingue, rektora crkve Krista Kralja na Mirogoju preč. Vlade Mikšića, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimira Sekelja i nadbiskupskog tajnika vlč. Andrije Miličevića, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U petak na Mirogoju sprovod fra Smiljana Dragana Kožula

Sprovodni obredi za pokojnog fra Smiljana Dragana Kožula bit će u petak 6. listopada 2023. u 10:50 na zagrebačkom groblju Mirogoju, a nakon sprovoda u crkvi Uzvišenja Svetoga Križa na Sigetu bit će slavljena sveta misa, najavljeno je iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

1 2 3 5