Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mirovina

Kardinal Puljić: Predajem svoju službu mlađemu i snažnijemu

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić se u razgovoru za Hrvatski katolički radio u utorak 18. siječnja 2022., povodom odlikovanja koje je primio od predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, osvrnuo na trenutnu situaciju u BiH te je najavio odlazak u mirovinu.

Vinkovački župnik mons. Pranjić odlazi u mirovinu

Mons. Tadija Pranjić odlazi u mirovinu nakon 48 godina svećeničke i 38 godina obnašanja službe župnika župe Sv. Euzebija i Poliona, od kojih je 26 godina bio dekan Vinkovačkog dekanata, priopćeno je u nedjelju 22. kolovoza iz Grada Vinkovaca, a prenosi Hina.

Sveti Otac Franjo: Umrijet ću u Rimu, neću se vraćati u Argentinu, ne bojim se smrti

Papa vjeruje da će umrijeti u Rimu kao poglavar Katoličke Crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru preuzetom u knjizi "Zdravlje papa. Liječnik, urota i vjera. Od Lava XIII. do Franje", a čiji će najzanimljiviji dijelovi biti objavljeni u nedjelju 28. veljače u argentinskom dnevniku "La Nacion", javlja agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina u subotu 27. veljače.

Odlazak u mirovinu Nevenke Blagojević, dugogodišnje zaposlenice Caritasa

Uz prigodno oproštajno druženje održano 4. rujna u Područnom uredu CZN u Gajnicama u Susedgradu, od svojih kolegica i kolega u zagrebačkom Caritasu rastala gospođa Nevenka Blagojević, najpoznatija među korisnicima iz mnogočlanih obitelji kojima je dugi niz godina posredovala pomoć Caritasa Zagrebačke nadiskupije kroz razne akcije, programe, projekte i susrete.