Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-posvete-ulja

Misa posvete ulja u riječkoj katedrali

Misa posvete ulja, koja se u riječkoj katedrali sv. Vida tradicionalno slavi na Veliku srijedu, ove je godine održana tek 28. lipnja jer uoči Uskrsa zbog poznatih razloga nije mogla biti slavljena.

Susret svećenika Varaždinske biskupije

U predvečerje svetkovine Presvetog Srca Isusova, 18. lipnja, svećenici Varaždinske biskupije predvođenim biskupom Božom Radošem, u zajedništvu s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom okupili su se na svećeničkom susretu i misi na kojoj su obnovili svoja svećenička obećanja, objavljeno je na mrežnoj stranici Varaždinske biskupije.

Misa posvete ulja u krčkoj katedrali

Misa posvete ulja koja se tradicionalno slavi na Veliki četvrtak ujutro ove je godine u Krčkoj kao i u drugim biskupijama bila odgođena zbog mjera propisanih radi pandemije koronavirusa te je slavljena u četvrtak 18. lipnja u krčkoj katedrali. Koncelebrirano misno slavlje u kojem je sudjelovalo pedesetak svećenika i redovnika Krčke biskupije te biskup u miru mons. Valter Župan, predslavio je krčki biskup Ivica Petanjak.

Misa posvete ulja u kotorskoj katedrali

U predvečerje svetkovine Duhova subotu, 30. svibnja apostolski upravitelj Kotorske biskupije mons. Rrok Gjonlleshaj u zajedništvu s umirovljenim biskupom Ilijom Janjićem i svećenicima biskupije predvodio je svečanu Misu posvete ulje.

Sastanak kardinala Bozanića s dekanima Zagrebačke nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u četvrtak 7. svibnja nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, predsjedao je susretu dekana Zagrebačke nadbiskupije.

Misa posvete ulja u hvarskoj katedrali

Hvarski biskup Petar Palić slavio je u četvrtak, 9. travnja Misu posvete ulja u hvarskoj katedrali. Uz biskupa su koncelebrirali katedralni župnik don Toni Plenković i kancelar biskupije don Ivan Jurin.

1 2 3