Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zadusnica

Sprovod Kristijana Palčeca, mag. mus.

Nakon kratke i teške bolesti, crkveni glazbenik, dirigent, orguljaš, čembalist, glazbeni pedagog i tajnik Hrvatskog društva crkvenih glazbenika Kristijan Palčec, preminuo je u petak 16. rujna u Zagrebu, a misa i sprovodni obredi slavljeni su u srijedu 21. rujna u Slavonskom Brodu.

Breznica Đakovačka: Sprovod karmelićanke s. Marije od Isusa

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima koje je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, sestre karmelićanke iz Breznice Đakovačke oprostile su se 16. rujna s pokojnom sestrom Marijom od Isusa (Mila Ivanković) koja je okrijepljena svetim sakramentima preminula 14. rujna u 82. godini života i 60. godini redovničkih zavjeta.

Preminuo fra Mile Marović

Fra Mile Marović, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, preminuo je okrijepljen svetim sakramentima u subotu 17. rujna 2022. u Kliničkom bolničkom centru u Splitu na Firulama, u 80. godini života, 63. godini redovništva i 55. godini svećeništva.

Sprovod biskupa Slavka Večerina

Misa zadušnica i sprovod pokojnog subotičkog biskupa Slavka Večerina održat će se u subotičkoj katedrali u četvrtak 1. rujna s početkom u 18 sati.

Misa zadušnica na Groblju mira na Bilima

U povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma, a koji se obilježava 23. kolovoza, na Groblju mira na Bilima, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a i Udruge Mir International te pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, služena je misa za sve stradale, izvještava grobljemira.info.

Biskup Komarica predvodio sprovodne obrede za svoju sestru Ljubu

Banjolučki biskup Franjo Komarica predslavio je u srijedu 17. kolovoza 2022., na mjesnom groblju Podorljak u župi Rogoznica u Šibenskoj biskupiji, sprovodnu misu i obrede za svoju preminulu sestru Ljubu (Seku) Mršić rođ. Komarica, objavila je Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

Ispraćaj kardinala Jozefa Tomka u Vatikanu

Misu zadušnicu za kardinala Jozefa Tomka predvodio je 11. kolovoza u Vatikanu dekan Kardinalskog zbora kardinal Giovanni Battista Re, dok je papa Franjo predvodio molitvu preporuke i posljednji pozdrav (Ultima Commendatio i Valedictio), prenosi Vatican News.

Spomen dugogodišnjega župnika Josipa Bogovića

U Župi sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu na blagdan sv. Lovre, đakona i mučenika, obilježena je 13. obljetnica smrti dugogodišnjeg župnika Drežnik Grada, Vaganca, Rakovice i Korenice Josipa Bogovića.

1 2 3 11