Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zadusnica

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika masakriranih u Borovu Selu

U skladu s mjerama borbe protiv koronavirusa u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona misu zadušnicu za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika koji su prije 29 godina mučki ubijeni u Borovu Selu, predvodio je u subotu 2. svibnja, izaslanik vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdana, kapelan policijske kapelanije „Sveti Euzebije i Polion“ Policijske uprave vukovarsko-srijemske sa sjedištem u Vinkovcima - vlč. Ivan Begović.

Misa zadušnica povodom 33. obljetnice smrti prvog župnika Rimca

Vjernici župa sv. Josipa Radnika i sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu po prvi su put, nakon 42 dana nemogućnosti sudjelovanja na misnim slavljima zbog pandemije koronavirusa, u subotu, 2. svibnja sudjelovali na misi zadušnici za svog prvog župnika Josipa Rimca povodom 33. obljetnice njegove smrti.

Misa zadušnica za pokojnog mons. Armanda Nardinija

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je, u petak 31. siječnja u katedrali sv. Dujma, misu zadušnicu za počasnog kanonika Prvostolnog kaptola u Splitu mons. Armanda Nardinija.

Misa zadušnica za o. Ivana Fučeka slavljena u crkvi Sv. Jeronima u Rimu

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu 15. siječnja varaždinski biskup i dosadašnji rektor Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima Bože Radoš slavio je misu zadušnicu s molitvom Večernje za pokojnog o. Ivana Fučeka D.I., dugogodišnjeg duhovnika u Zavodu koji je preminuo u nedjelju 12. siječnja u 94. godini života.

Služena misa zadušnica za isusovca o. Ivana Fučeka

Misu zadušnicu za o. Ivana Fučeka 15. siječnja u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu predvodio je umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, u koncelebraciji s vojnim biskupom Jurom Bogdanom i isusovačkim provincijalom o. Daliborom Renićem. Na misi su sudjelovali brojni svećenici i vjernici, poštovatelji djela o. Fučeka. Propovijedao je isusovac dr. Marijan Steiner čiju propovijed prenosimo u cijelosti.

1 2