Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zadusnica

Misa zadušnica za Seada Ivana Muhamedagića

Misa zadušnica za nedavno preminuloga zaslužnoga kršćanina, književog prevoditelja, pjesnika i esejista Seada Ivana Muhamedagića služena je u ponedjeljak 11. listopada 2021. u crkvi sv. Blaža u Zagrebu.

U Viduševcu obilježena 30. godišnjica stradanja glinskog kraja

Na 30. godišnjicu okupiranja Viduševca i zauzimanja čitavoga glinskog kraja, u četvrtak 30. rujna 2021., sisački biskup Vlado Košić predslavio je u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civile glinskog kraja, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Misa zadušnica za nadbiskupa Hosera

Misu zadušnicu za apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Henryka Hosera u sjemenišnoj crkvi u Ołtarzewu u Poljskoj predvodio je Papin djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski, izvijestila je radio postaja Mir Međugorje.

Spomen na mons. Marijana Radanovića

Na sedmu obljetnicu preminuća mons. Marijana Radanovića, u ponedjeljak 16. kolovoza, misu zadušnicu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu predvodio je mons. Ferdinand Vražić, karlovački umirovljeni svećenik i suradnik mons. Radanovića.

Koraće: Misa za poginule branitelje

Uz trodnevnu duhovnu pripravu za proslavu Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, u petak 13. kolovoza služena je u istoimenoj župi u Koraću u Bosanskoj Posavini misa za sve pokojne branitelje Koraćanske bojne u Domovinskom ratu.

Spomen na nevine žrtve stradale 22. srpnja 1943. u Lovreću

U Župi sv. Duha Lovreć-Opanci u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u nedjelju 25. srpnja slavljena je misa zadušnica za župljane te župe koji su stradali u strašnom zločinu koji se dogodio 22. srpnja 1943., kad je njih 24 živih bilo spaljeno u Frankića kući, odmah ispod današnje župne crkve, a još ih je 18 ubijeno ispred vlastitoga kućnog praga.

Misa za žrtve Boričevca na 80. obljetnicu stradavanja

U subotu 24. srpnja u Boričevcu, mjestu simbolu stradanja Hrvata u Drugom svjetskom ratu, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije služena je misa za žrtve Boričevca, posebno za one iz roda Ivezića, i to na 80. obljetnicu njihova stradanja.

1 2 3 7