Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zadusnica

Preminuo fra Dinko Grbavac

Fratri Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije obavijestili su da je u četvrtak 10. lipnja u Gospodinu preminuo njegov sluga svećenik i njihov brat fra Dinko Grbavac.

Mons. Bogdan predslavio misu zadušnicu za sve stradale u Domovinskom ratu

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan predslavio je na Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnicu ustroja i svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, u petak 29. svibnja, u crkvi „Sveta Mati Slobode“ u Zagrebu, misu zadušnicu za sve stradale u Domovinskom ratu.

Misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Damjana Čovu

U Sinju je u petak 30. travnja slavljena misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Damjana Čovu – člana Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji je preminuo u Samostanu sv. Gabriela u Münchenu u utorak 27. travnja, u 61. godini života, 42. redovništva i 34. svećeništva.

Umirovljeni nadbiskup Minska na 35. obljetnicu Černobila služio misu zadušnicu za sve stradale

U povodu 35. obljetnice eksplozije jednog od četiri reaktora u nuklearnoj elektrani Černobil u Ukrajini, umirovljeni bjeloruski nadbiskup Tadeusz Kondrusiewicz (75) u nedjelju 25. travnja služio je misu zadušnicu u katedrali svetih Šimuna i Helene u Minsku za sve žrtve te nuklearne katastrofe, izvještava mrežni portal Katoličke Crkve u Bjelorusiji Catholic.by, a prenosi Catholic News Agency (CNA) u ponedjeljak 26. travnja.

Misa i sprovodni obredi za bosanskog franjevca fra Luku Martinovića

Euharistiju za dušu pokojnoga fra Luke Martinovića, člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene, u župnoj i samostanskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, u utorak 13. travnja, predslavio je vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, nakon čega je uslijedio sprovod na groblju franjevačkog samostana u Kostrču, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Misa zadušnica i oproštaj od don Vladimira Stuhlija

Župljani Župe sv. Ladislava, kralja Punitovci, napose vjernici i mještani filijale Josipovac Punitovački, oprostili su se u utorak 30. ožujka misnom zadušnicom od svog mještanina, don Vladimira Stuhlija, salezijanca i misionara na Madagaskaru, rođenoga u Josipovcu Punitovačkom 18. srpnja 1963. godine, a koji je preminuo u bolnici u madagaskarskom Tamataveu 29. ožujka 2021. od posljedica bolesti covid-19.

Misa zadušnica za zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića

Nakon pogreba gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića na Mirogoju, u crkvi Majke Božje Lurdske u srijedu 3. ožujka misu zadušnicu predvodio je fra Ivan Marija Đuzel, OFM, župni vikar u tamošnjoj župi. Na kraju mise, s gradonačelnikom Bandićem prigodnim govorom oprostio se i željezanski biskup Egidije Živković.

1 2 3 6