Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa-zadusnica

Obilježena treća obljetnica smrti biskupa Bogovića

Misu zadušnicu na treću obljetnicu smrti prvoga gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića u utorak 19. prosinca u gospićkoj katedrali Navještenja BDM predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s dijecezanskim upraviteljem mons. Richardom Pavlićem, kancelarom preč. Mišelom Grgurićem, kanonicima i brojnim svećenicima, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Misa zadušnica uz 32. obljetnicu stradanja Vukovara u mađarskom Stolnom Biogradu

Hrvatska narodna samouprava grada Stolnog Biograda (Székesfehérvár) u suradnji sa Zapovjedništvom multinacionalne divizije srednje Europe pozvala je sve željne sjećanja na misu zadušnicu povodom 32. obljetnice pada Vukovara. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je 18. studenog vojni kapelan Ivan Blaževac uz biskupa Stolnog Biograda Antala Spányija, objavljeno je na mrežnoj stranici te mađarske biskupije.

Obilježena obljetnica mučeničke smrti mons. Kazimira Višatickog

U župnoj crkvi Svetog Roka u Bosanskoj Gradišci banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je u petak, 17. studenoga misno slavlje, komemoraciju mučeničke smrti pokojnog bosanskogradiškog župnika Kazimira Višatickog, koji je prije devetnaest godina u noći s 17. na 18. studenog 2004. ubijen u župnom stanu, izvijestio je Biskupski ordinarijat u Banjoj Luci.

Pokopan don Vojislav Vlašić

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je u ponedjeljak, 13. studenog 2023. u župnoj crkvi sv. Stjepana u Gorici (Bosna i Hercegovina) misu zadušnicu za pokojnog don Vojislava Vlašića.

Biskup Košić predvodio misu zadušnicu za vlč. Antuna Grahovara

Misu zadušnicu u povodu 33. godišnjice mučeničke smrti župnika Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku vlč. Antuna Grahovara predvodio je u četvrtak, 9. studenog 2023. u crkvi sv. Marije Kraljice Mira u Sisku, mons. Vlado Košić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Pokopan don Ivica Eterović Sorić

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima, koje je u Župi svetoga Jeronima u Pučišćima na Braču predvodio biskup Ranko Vidović, Hvarska biskupija oprostila se u utorak, 24. listopada od preminuloga svećenika iz Pučišća don Ivice Eterovića Sorića.

1 2 3 21