Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

Biskup Šaško predvodio misu s molitvom za žrtve Križnoga puta na Maclju

Macelj je najveće stratište komunističkih žrtava na području Republike Hrvatske s do sada točno utvrđenim brojem od 1247 ekshumiranih žrtava. Povodom 77. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava hrvatskog Križnog puta slavljena je misa koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u nedjelju 5. lipnja, na svetkovinu Pedesetnice. Uvod u euharistijsko slavlje i homiliju biskupa Šaška na spomen-misi na Maclju donosimo u cijelosti.

Staševica: Misa na spomen smrti fra Karla Ćuluma

Svečanom misom u utorak 24. svibnja u župnoj crkvi u Staševici obilježen je ovogodišnji Fra Karlov dan – spomendan na zavojanskog župnika i mučenika fra Karla Ćuluma, objavila je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja - Split.

Majalis u Novom Marofu u znaku obitelji pod zaštitom sv. Rite

Zahvala za Božja dobročinstva u protekloj pastoralnoj godini na planu rada s obiteljima, dvije zagrebačke župe (Sveti Antun i Sveti Maksimilijan), pod vodstvom župnika, fra Roka Bedalova i u pratnji župnoga vikara, fra Ivana M. Lotara te časne sestre Ivanke Darojković, posjetili su u subotu, 21. svibnja, tzv. majalis u Novi Marof.

Papa: S Isusom je uvijek moguć nov, drugačiji život

Posljednjega dana svoga boravka na Malti, u nedjelju 3. travnja, papa Franjo predvodio je misno slavlje s 20 tisuća hodočasnika okupljenih na Žitnome trgu pred crkvom Sv. Publija u Floriani, i pozvao „da se ne broji prisutne nego potraži odsutne“, prenosi Vatican News.

U ženevskoj katedrali slavljena prva misa nakon reformacije

Prva misa u katedrali sv. Petra u Ženevi slavljena je u predvečerje Prve korizmene nedjelje, u subotu 5. ožujka 2022., gotovo 500 godina nakon što ju je 1535. godine zaposjela Reformirana kalvinska Crkva, uništivši kipove i slike te zabranivši katoličko bogoslužje, izvijestila je Catholic News Agency.

1 2 3 32