Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

Papa slavio prvu misu u sklopu apostolskog pohoda Iraku

Drugoga dana apostolskog pohoda Iraku u subotu 6. ožujka papa Franjo slavio je u kaldejskoj katedrali Sv. Josipa prvu misu u sklopu svog 33. međunarodnog putovanja. Da bismo postali blaženima, ne moramo svako toliko biti heroji, već svjedoci svaki dan. Svjedočenjem se uosobljuje Isusovu mudrost. Tako se svijet mijenja: ne snagom ili silom, nego blaženstvima, poručio je Papa u homiliji.

Biskup Milovan predvodio misu za žrtve koronavirusa

Euharistiju s nakanom za žrtve koronavirusa u Europi, u srijedu 24. veljače, kada je prema rasporedu Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) na redu bila Hrvatska biskupska konferencija, umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodio je misu u crkvi Bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu. Prigodnu homiliju izrekao je vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Bulešića preč. mr. Ilija Jakovljević.

Kardinal Bozanić predvodi misu za žrtve pandemije

Zagrebački nadbiskup i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić predvodit će misu za žrtve pandemije u srijedu 24. veljače u 18 sati u Župi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi.

90. obljetnica rođenja pokojnog zrenjaninskog biskupa Ladislava Huzsvára

U prigodi 90. obljetnice rođenja pokojnoga prvog zrenjaninskog biskupa mons. Lászla (Ladislava) Huzsvára, nedavno utemeljeni Krug prijatelja Lászla Huzsvára, koji djeluje u okviru udruge Kršćanski intelektualni krug, okupio se 20. veljače u župnoj crkvi Imena Marijina u Novom Sadu kako bi Bogu preporučili dušu toga pastira Crkve.

Crkva u Europi u molitvi za žrtve pandemije

Počevši od Pepelnice u biskupskim konferencijama europskog kontinenta će se prema utvrđenom redoslijedu slaviti mise za žrtve pandemije. Hrvatska biskupska konferencija prema kalendaru Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) slavi misu 24. veljače, a BK BiH 20. veljače.

Misa na Gorici sv. Vlaha

Svečano je bilo ispred crkve Sv. Vlaha na Gorici u Dubrovniku u nedjelju, 7. veljače, gdje su se na otvorenom i uz poštivanje epidemioloških mjera okupili štovatelji sv. Vlaha kako bi, kako to tradicija nalaže, posljednjeg dana feste iz Grada pošli na Goricu slaviti euharistiju, a nakon Gorice vratili se u Grad i u podne sudjelovali na zatvaranju Parčevog slavlja.

Moliti u liturgiji

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 3. veljače 2021. – Apel

1 2 3 24