Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

Misa na Svjetski dan misija u Smokvici

Delegat za misije Dubrovačke biskupije don Stipo Miloš, i sam nekadašnji misionar, na Svjetski dan misija 18. listopada slavio je mise za misije, misionare i misionarke u župi sv. Petra u Čari i u župi Očišćenja Marijina u Smokvici.

Dubrovnik: Misnim slavljem završen projekt „72 sata bez kompromisa“ 2020.

Misnim slavljem u crkvi sv. Mihajla u Lapadu u nedjelju, 18. prosinca završen je ovogodišnji projekt „72 sata bez kompromisa“. U župnoj crkvi misu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić uz koncelebraciju generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Hrvoja Katušića i župnika župe sv. Mihajla, Lapad don Roberta Ćibarića.

Biskup Uzinić predvodio misu na Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

Povodom Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi 10. listopada u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku slavljena je misa za palijativne bolesnike, njihove obitelji i zdravstvene djelatnike koji skrbe o njima. Misno slavlje predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s katedralnim  svećenicima, a pjesmom uz pratnju na gitari liturgiju je pratio Stijepo Gleđ Markos.

Biskup Komarica predvodio misu u povodu 25. obljetnice progona banjolučkih katolika i ubojstva svećenika Matanovića

Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica u nedjelju 20. rujna u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Banja Luci u okviru nekadašnje trapističke opatije „Marija Zvijezda“ slavio je misu u povodu 25 godina od progona nad Hrvatima i drugim katolicima banjolučkog kraja te na poseban način molio za bivšeg župnika u Prijedoru vlč. Tomislava Matanovića i njegove roditelje koji su ubijeni prije 25 godina, izvještava u nedjelju 20. rujna Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA).

U Sućurju slavljena misa za pokojnog fra Augustina Tomasa

Mjesec dana nakon smrti pokojnog bosanskog franjevca Augustina Tomasa, koji je 9. kolovoza preminuo u Domu za stare i nemoćne „Sv. Kristofor“ u Novoj Biloj u Bosni i Hercegovini, u srijedu 9. rujna u župi Sućuraj na otoku Hvaru okupilo se devet svećenika Hvarskog dekanata.

1 2 3 19