Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

Prva misa u Hvaru novog župnika don Tonija Plenkovića

U nedjelju 1. rujna ove godine u hvarskoj katedrali večernju misu slavio je novi hvarski župnik don Toni Plenković, s kojim je suslavio don Ivan Jurin. Bio je to njegov prvi susret s vjernicima župe sv. Stjepana u Hvaru u kojoj će vršiti službu župnika nakon odlaska don Milija Plenkovića na novu dužnost.

Misa za vjeroučitelje koji djeluju na području Šibenske biskupije

U kapeli Katoličkog školskog centra u Šibeniku u nedjelju 1. rujna, prigodom početka nove školske godine upriličeno je misno slavlje za vjeroučitelje koji djeluju na područnu Šibenske biskupije. Euharistiju tijekom koje su podijeljeni mandati vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Završila prva Ljetna škola teologije

Prva Ljetna škola teologije Dubrovnik završila je u petak 19. srpnja zahvalnim misnim slavljem u zbornoj crkvi dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha. Misu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Misa uoči Ljetne škole teologije: Teologija nije samo pitanje razuma nego i srca

Sudionici prve Ljetne škole teologije u Dubrovniku okupili su 14. srpnja na redovitoj nedjeljnoj euharistiji 15. nedjelje kroz godinu u crkvi Sv. Petra na Boninovu večer uoči otvaranja škole. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je završnim blagoslovom sudionika blagoslovio i rad škole, a samo misno slavlje namijenio je za uspjeh škole i njezine dobre plodove.

Biskup Perić slavio misu na Morinama u župi Nevesinje u čast sv. Ilije

Na ostacima katoličke crkve sv. Ilije, stradale u Drugom svjetskom ratu, na prijevoju Morine u župi Nevesinje u Istočnoj Hercegovini, u nedjelju 14. srpnja euharistijsko slavlje uoči blagdana sv. Ilije proroka predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić uz koncelebraciju nevesinjskog župnika don Ante Luburića, biskupova tajnika don Pere Miličevića i profesora crkvene povijesti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu don Milenka Krešića, navodi se u izvješću bogoslova Ivana Aničića.

1 2 3 5