Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

125. obljetnica smrti sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića

Sluga Božji Ivan Bonifacije Pavletić, rođen u Zbjegovači kraj Kutine, preminuo je 4. studenoga 1897. u Rimu odakle se, povodom 125. obljetnice preminuća, za Hrvatski katolički radio javio sisački biskup Vlado Košić koji će s ostalim hodočasnicima iz Sisačke biskupije na njegovom grobu slaviti misu.

Bibličar Ivan Benaković na duhovnoj obnovi približio smisao mise

Petim duhovnim susretom na biblijskoj tribini „Razumljiviji Isus protiv besmisla kršćanskog života“, održanim u utorak 25. listopada u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, završio je listopadski ciklus biblijske duhovne obnove „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“, uz vodstvo bibličara vlč. dr. sc. Ivana Benakovića.

Veliko zanimanje za Papinu misu u Bahreinu

Više od 28.000 hodočasnika iz Bahreina ali i Saudijske Arabije, Kuvajta i Omana očekuje se 5. studenoga na misi koju će za svoga pohoda Bahreinu predvoditi papa Franjo, prenosi Vatican News.

Misa za sudionike simpozija crkvenih pravnika

Sudionici XV. međunarodnog simpozija crkvenih pravnika u Vodicama sudjelovali su u petak 14. listopada u katedrali Sv. Jakova na misnom slavlju koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Papa: Nadići podjele, čuvati zajedništvo

Papa Franjo predvodio je u utorak 11. listopada u vatikanskoj bazilici svečano večernje misno slavlje na 60. obljetnicu početka II. vatikanskog koncila i spomendan sv. Ivana XXIII., prenosi Vatican News.

Biskup Palić predvodio misu sa sudionicima kongresa u Međugorju

Drugoga dana 14. mariološko-marijanskog nacionalnog kongresa, 8. listopada, večernju misu na vanjskom oltaru crkve Sv. Jakova u Međugorju predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić, izvještava Radio Mir Međugorje.

Kardinal Puljić predvodio spomen-slavlje u Krašiću

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je u nedjelju 2. listopada u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću svečanu koncelebriranu misu u povodu 24. obljetnice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca.

1 2 3 34