Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

Biskup Marko Semren predvodio zavjetnu misu u Koraću

Oko 150 Koraćana sudjelovalo je u subotu, 15. veljače na zavjetnoj misi koju je pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“ u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini predvodio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren.

Misa na Gorici sv. Vlaha: Naš život i naše svjedočanstvo nose poruku svjetlosti

Euharistijsko slavlje na Gorici sv. Vlaha, u sklopu tradicionalnog zatvaranja Feste sv. Vlaha, u nedjelju 9. veljače predvodio je prior dominikanskog samostana u Gradu fr. Tomislav Kraljević, uz koncelebraciju župnika župe sv. Mihajla don Roberta Ćibarića, župnog vikara te župe don Roberta Karačića te generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Hrvoja Katušića.

Papa Franjo: Nismo platili da bismo postali kršćani, to je Božji dar

„Biti kršćani, svećenici ili biskupi besplatan je Gospodinov dar koji se ne može kupiti. Svetost je upravo u čuvanju toga dara, primljenog besplatno i bez naših zasluga“, rekao je papa Franjo 21. siječnja na misi u Domu svete Marte, osvrnuvši se na Psalam 89 i na prvo čitanje iz Prve knjige o Samuelu.

Papa o važnosti jednostavne molitve

„Gospodine ako hoćeš, možeš! To je jednostavna molitva, čin povjerenja i ujedno pravi izazov koji gubavac u evanđelju upućuje Isusu kako bi ga ozdravio“, rekao je papa Franjo na misi 16. siječnja u Domu svete Marte i pojasnio: „To je molba koja dolazi iz dubine njegova srca i koja istovremeno govori o Gospodinovu načinu djelovanja u znaku suosjećanja i patnje s nama i za nas, uzimanja trpljenja drugoga na sebe kako bi ga ublažio i ozdravio u ime Očeve ljubavi“.

Zavjetna misa u Koraću

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima osamdesetak Koraćana sudjelovalo je u srijedu 15. siječnja na zavjetnoj misi Gospi, na koju dolaze već treću godinu svakoga 15. u mjesecu.

Papa: Svako nasilje nad ženom je oskvrnjivanje Boga

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice i 53. svjetski dan mira papa Franjo pozvao je vjernike da uzdignu pogled k Djevici, svjetlu koje vodi Crkvu na njezinu putu. U homiliji na misi u bazilici Svetoga Petra uputio je snažan poziv da se poštuje tijelo žena koje se izrabljuje, vrijeđa i zlostavlja te da se štiti majčinstvo koje je često poniženo u ime ekonomskog rasta. „Svako nasilje nad ženama je oskvrnjenje Boga, rođenog od žene“, upozorio je.

Biskup Rogić slavio misu u šibenskom zatvoru

Božićnu poruku mira i ljubavi zatvorenicima šibenskog zatvora u petak 27. prosinca prenio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika.

1 2 3 9