Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misa

Papa predvodio misu svetkovine Svete Bogorodice Marije

Prvog dana nove kalendarske godine, kad se u Crkvi slavi svetkovina Svete Bogorodice Marije i 57. Svjetski dan mira, papa Franjo predvodio je u vatikanskoj bazilici svečanu misu na kojoj je sudjelovalo sedam tisuća vjernika, objavio je Vatican News.

Tiskan liturgijski priručnik „Rimski misal. Red mise s narodom“

U izdanju Kršćanske sadašnjosti objavljen je priručnik „Rimski misal. Red mise s narodom“ koji se može koristiti u pastoralnom i katehetskom radu sa svim dobnim skupinama na župi, a njime se mogu (po)služiti i vjernici prigodom misnih slavlja (osobito na nedjeljnim ili sprovodnim misama), objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Nadbiskup Vukšić slavio misu na spomendan Bl. Drinskih mučenica

Na Drugu nedjelju došašća, 10. prosinca, u Goraždu je svetom misom u još nedovršenoj crkvi proslavljen spomendan Bl. Drinskih mučenica, pet redovnica koje su 1941. u Gradu na Drini iz mržnje prema vjeri ubili četnici, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Obnovljena župna crkva sv. Marka na Gornjem gradu

Župna crkva sv. Marka u Zagrebu na Gornjem gradu koja je teško oštećena u potresima 2020. godine, obnovljena je i bit će od Prve nedjelje došašća, 3. prosinca 2023. otvorena za redovita bogoslužna slavlja.

1 2 3 38