Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misijska-nedjelja

Mons. Uzinić u Rijeci na Svjetski dan misija: Ne možemo sa sebe sprati odgovornost za događaje u svijetu

I danas postoje "periferije" na kojima "slijepi Bartimej" vapi i viče. Možemo ih prepoznati u misijskih zemljama, ali i braći i sestrama koji su nam blizu, ali smo se mi ogradili ravnodušnošću, kazao je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodeći svečano liturgijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci u nedjelju 24. listopada u povodu Svjetskog dana misija.

Misijska nedjelja u Vojniću

Župa sv. Ante Padovanskoga u Vojniću u Sisačkoj biskupiji, poštujući epidemiološke mjere, svečano je 18. listopada proslavila Misijsku nedjelju povezavši je s Danom zahvalnosti za kruh i plodove zemlje.

Gdje postoji jaka vjera, bit će ljubavi i spremnosti na pomoć misijama

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Moguća misija“ urednika Trpimira Alajbega u utorak, 13. listopada posvećenoj Misijskoj nedjelji gostovali su nacionalni direktor Papinskih misijskih djela Hrvatske (PMD) vlč. Antun Štefan koji je i sam gotovo dva desetljeća bio misionar u Beninu i nacionalni direktor PMD u Bosni i Hercegovini mons. Luka Tunjić.

Svjetski dan misija obilježavat će se u nedjelju 18. listopada

Kongregacija za evangelizaciju naroda otklonila je sve sumnje oko moguće odgode ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana misija zbog pandemije koronavirusa, te je u petak 28. kolovoza potvrđeno da će se Svjetski dan misija održavati kao i dosad, odnosno predzadnje nedjelje u listopadu. Ove će se godine Misijska nedjelja, dakle, održati 18. listopada, javlja Vatican News.

Misijska nedjelja u župi Otok

I ove godine je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku u nedjelju 20. listopada na jutarnjem misnom slavlju svečano proslavljena Misijska nedjelja. Prigodnim programom svoj doprinos slavlju dali su vjeroučenici petih i sedmih razreda, a pripremila ih je s. Marta Kovačić.

Vlč. Štefan predvodio slavlje Misijske nedjelje u Drnju

Misijska nedjelja na poseban način proslavljena je 20. listopada u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Drnju misnim slavljem koje je predvodio vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Igrokaz o pozivu misionara

Na Misijsku nedjelju koja se slavi 20. listopada u župi sv. Srđa i Baha u Pridvorju u Konavlima djeca te župne zajednice prikazala su vjernicima igrokaz o pozivu misionara kroz lik Majke Terezije kako bi im što više približila misijsko poslanje Crkve.

1 2