Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: misijski-kriz

Vlč. Stipica Lešić primio misijski križ

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Stipica Lešić primio je 29. svibnja misijski križ kao znak misijskoga poslanja koje će obavljati u Ugandi, tijekom mise u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Travniku, postavši 76. i ujedno najmlađi hrvatski misionar, objavljeno je na portalu Nedjelja.ba.

S. Kata Karadža nova misionarka u Ugandi

Članica Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina s. Kata Karadža primila je misijski križ na blagdan Obraćenja sv. Pavla 25. siječnja u crkvi Svete Obitelji u Zagrebu.

Kardinal Bozanić predvodio Službu Božje Riječi u čast Svetoga križa

Povodom dolaska u zagrebačku prvostolnicu Misijskoga križa ovogodišnjega Međunarodnoga euharistijskog kongresa u Budimpešti, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, predvodio je u subotu 8. veljače Službu Božje riječi u čast Svetoga križa. Misijski je križ simbol Kongresa koji na poseban način u pripremnom razdoblju do njegova početka povezuje razne biskupije i narode, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Don Luka Pranjić primio misijski križ

Tijekom večernjeg euharistijskog slavlja u porečkoj katedrali u nedjelju 1. rujna vlč. Luka Pranjić primio je misijski križ iz ruku porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutleše. Križ je primio kao znak misijskog poslanja i službe koju će uskoro započeti u Ekvadoru. Na misi su, uz predslavitelja mons. Kutlešu, dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela za Porečku i Pulsku biskupiju, koncelebrirali labinski dekan preč. Mirko Vukšić, katedralni župnik i porečki dekan preč. mr. Milan Zgrablić te više svećenika Porečke i Pulske biskupije. Nazočili su i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH vlč. Anton Štefan te nacionalni ravnatelj Papinskih misijski djela u BiH vlč. Luka Tunjić.

Misijski križ novom misionaru don Luki Pranjiću

Tijekom euharistijskog slavlja u porečkoj katedrali u nedjelju 1. rujna u 19 sati don Luka Pranjić primit će misijski križ iz ruku porečkog i pulskog biskupa Dražena Kutleše, kao znak misijskog poslanja i službe koju će uskoro započeti u Ekvadoru.

Tri školske sestre franjevke primile misijski križ

Tri školske sestre franjevke (ŠSF) Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina primile su na 92. misijsku nedjelju, 21. listopada, tijekom koncelebrirane mise koju je u sarajevskoj katedrali predvodio kardinal Vinko Puljić, misijski križ kao znak poslanja i službe koju će obnašati u Ugandi.