Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mjere

COVID-19: Blaže epidemiološke mjere, kafići poslužuju pića i napitke "za van"

Od ponedjeljka 15. veljače su na snazi nove, blaže epidemiološke mjere te počinju raditi kafići koji odsad mogu prodavati pića i napitke "za van", a raditi mogu i teretane, fitnes centri te škole stranih jezika, dječje igraonice i radionice, automat klubovi, kasina i kladionice, izvještava Hina u nedjelju 14. veljače.

Od ponedjeljka blago popuštanje epidemioloških mjera

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković najavio je da će od ponedjeljka, 1. veljače, doći do blagog popuštanja epidemioloških mjera te će u škole na nastavu moći krenuti učenici viših razreda osnovnih škola, a omogućit će se i veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom.

Dekret mons. Uzinića o slavlju misa na Badnjak, Božić, Mariju Bogorodicu i Bogojavljenje na području Dubrovačke biskupije

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić donio je 18. prosinca 2020. dekret upućen svećenicima kojim regulira slavlje misa u božićnom vremenu sukladno odluci Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata od 16. prosinca 2020. godine te najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. prosinca 2020. godine.

Nužne epidemiološke mjere za dio područja Splitsko-dalmatinske županije

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području otoka Brača

Na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, uvodi se nužna epidemiološka mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području otoka Brača u trajanju od 14 dana, objavio je koronavirus.hr - službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

1 2