Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mladi

Prvi kamp za mlade u Požeškoj biskupiji

Biskupijski kamp za mlade u organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih održat će se od nedjelje 21. do subote 27. srpnja u blizini Velike, na lokaciji «Duboka» u Parku prirode Papuk.

Mladi na bdjenju uoči svetkovine Duhova

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i ove godine pripremio je bogati duhovno-glazbeno-edukativni program uoči svetkovine Duhova koji je je svoj vrhunac doživio večernjim bdjenjem te misom bdjenja u subotu 8. lipnja.

Papa Franjo u Rumunjskoj: Susret s mladima i obiteljima u Iaşiu

Vjera je dar koji održava živom duboku i lijepu sigurnost, našu pripadnost Božjoj djeci, rekao je papa Franjo u subotu 1. lipnja poslijepodne na marijanskom susretu s mladima i obiteljima, održanom na trgu ispred Palače kulture u Iaşiu. Pritom je oko 70.000 nazočnih potaknuo da nikada ne zaborave sve ono lijepo i dragocjeno što su naučili u obitelji.

Ekumenski i međureligijski susret Pape s mladima u Skoplju

U popodnevnim satima, prije nego će napustiti biskupsku rezidenciju u Skoplju, Papa se pozdravio s nekoliko osoba, prijatelja i dobročinitelje mjesne Crkve. Zatim se u 15.45 sati odvezao automobilom u Pastoralni centar gdje je održan ekumenski i međureligijski susret s mladima. Po dolasku, u 16 sati, Papu su dočekala dvojica mladića koji mu simbolično ponudili kruh i sol kao i skopski biskup Kiro Stojanov, koji ga je otpratio do podija postavljenog za tu prigodu.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 2. svibnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Završni dokument biskupske sinode i Papina apostolska pobudnica o mladima“ održao je sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon-Gibenoukpoa Singboa.

Zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih

Četvrto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću održano je u subotu 27. travnja. Hodočašće kao i svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, rektorom Svetišta fra Robertom Ćibarićem, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem i desetak svećenika.

1 2 3 7