Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mladi

U Metkoviću održan koncert suvremene duhovne glazbe

Na splavu ispred Veslačkog kluba „Neretvanski gusar“ na Unki u Metkoviću, bend mladih metkovske župe sv. Ilije proroka i gosti u ponedjeljak, 24. kolovoza održali su drugi koncert suvremene duhovne glazbe pod naslovom „Tu sam da te slavim“.

Nadbiskupijski ljetni kamp za mlade u Račinovcima

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije od 20. do 23. kolovoza održan je prvi nadbiskupijski ljetni kamp za mlade na području Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Račinovcima.

Završeno 11. zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Mariju Bistricu

Jedanaesto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 22. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s pedesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima.

Američki biskupi pokrenuli cjelogodišnji program dijaloga s mladima

U Sjedinjenim Američkim Državama 300 katolika, među kojima 30 biskupa i apostolski nuncij u SAD-u Christophe Louis Yves Georges Pierre, 25. i 26. srpnja pokrenulo je cjelogodišnju inicijativu kojom Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) želi unaprijediti odnose s mladima, objavila je Catholic News Agency.

„Offline kamp“ za mlade

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu od 15. do 19. srpnja održava se sedmi „Offline kamp“, koji je ove godine, uslijed pandemije, nešto drugačiji, ali nepromijenjen u onomu bitnom – offline izazovu, prenosi portal Nedjelja.ba.

Biskup Palić: Mladima trebamo ponuditi novo iskustvo življenja vjere

Dosadašnji hvarski biskup Petar Palić imenovan je 11. srpnja mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske biskupije. Tim povodom Radio Mir Međugorje objavio je audiozapis razgovora s biskupom Palićem snimljen na blagdan sv. Antuna Padovanskoga 13. lipnja na Humcu. U razgovoru je mons. Palić predstavio svoj svećenički put, govorio o biskupskoj službi, mladima i novoj evangelizaciji.

U Sarajevu se održava Drugi interetnički kamp za mlade

Pod geslom „Gradimo mostove“, u okviru projekta „Koračajmo zajedno“ u ponedjeljak, 6. srpnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. započeo je Drugi interetnički kamp. Cilj kampa je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti da otkrivaju potencijale vlastite zemlje kroz međusobno upoznavanje te upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva Bosne i Hercegovine, kako bi zajedno bili nositelji promjena te pridonijeli izgradnji kulture mira i suživota.

1 2 3 11