Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mladomisnici

Kardinal Bozanić povjerio službe mladomisnicima

Mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije koji su 8. lipnja zaređeni za prezbitere, nakon što su proslavili mlade mise, susreli su se 17. srpnja sa svojim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji im je uručio dekrete i time povjerio prvu svećeničku službu.

Mladomisnici na Danu čašćenja Gospe Brze Pomoći

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći, „osmi“ u srpnju kao hodočasnički dan proslavljen je u ponedjeljak 8. srpnja u istoimenom Gospinom svetištu i župi u Slavonskom Brodu pod geslom „Ljubljena Djevice, gdje put je pravi, vodi nas vijek…“.

Split: Mladomisnici položili jurisdikcijski ispit

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u četvrtak 4. srpnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu sedamnaestoricu novozaređenih svećenika koji su položili jurisdikcijski ispit.

Novi Glas Koncila donosi album mladomisnika

Pedesetak hrvatskih misionara, svećenika, redovnika i redovnica, okupilo se prethodnoga vikenda u Splitu na svom godišnjem susretu. Njihova misna slavlja koja je predvodio predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak, njihove razmjene iskustava i njihovi susreti s predstavnicima mjesne splitske Crkve, posebno djecom i mladima, "zauzeli" su, fotografijom i riječju, naslovnicu novoga broja Glasa Koncila, 27. u tekućoj godini, s nadnevkom od nedjelje 7. srpnja.

Mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije slavili misu u Karmelu sv. Josipa

Četvorica novozaređenih svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Luka Ćosić, vlč. Dominik Nedeljković, vlč. Filip Sertić i vlč. Domagoj Vidaković, u ponedjeljak 1. srpnja slavilo je mladu misu u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj želeći tako izraziti sestrama karmelićankama svoju zahvalnost za molitvenu podršku tijekom sjemenišne formacije. Slavlju je nazočio i duhovnik Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu vlč. Karlo Višaticki.

Karmelski mladomisnici u Stepinčevu Karmelu

Ovogodišnji karmelski mladomisnici: o. Krešimir Josip Bahmec, OCD, i o. Nikola Grizelj, OCD, posjetili su u nedjelju 30. lipnja sestre karmelićanke u Stepinčevu Karmelu i slavili euharistiju, te zahvalili Majci Božjoj Karmelskoj i sestrama na daru svećeništva.

Mladomisnici posjetili Stepinčev Karmel

Nastavljajući tradiciju da odmah pošto su zaređeni za svećenike dođu zahvaliti za molitvenu blizinu karmelićanki, desetorica mladomisnika posjetila su u utorak 25. lipnja samostan Kraljice Karmela u Brezovici.