Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mojsije

U Vodnjanu gostovao Jean Barbara, član Međunarodnog vijeća Charisa

Član Međunarodnog vijeća Charisa, krovnog tijela Katoličke karizmatske obnove, Jean Barbara, predsjednik Mreže zajednica „Sword of the Spirit“ i savjetnik pape Franje za ekumenizam s pravoslavnim Crkvama gostovao je u srijedu, 10. svibnja 2023. u župnoj crkvi sv. Blaža u Vodnjanu, u organizaciji zajednice „Jošua“.

Papina poruka za korizmu 2023. godine

"Korizmena askeza, sinodski itinerarij" tema je Poruke pape Franje za korizmu 2023. u čijem je središtu Isusovo preobraženje na gori Tabor. Papinu poruku donosimo u cijelosti.

Papa južnosudanskim biskupima: Budite među svojim narodom i brišite njihove suze

Susretom s biskupima, svećenicima, đakonima, Bogu posvećenim osobama i sjemeništarcima i bogoslovima, u katedrali svete Terezije u Jubi, započeo je drugi dan Papina posjeta Južnom Sudanu. Budite milosrdni pastiri, a ne plemenski vođe, proroci blizine, a ne u težnji za vjerskim i društvenim ugledom, poručio je sudionicima Papa.

Križevo proslavljeno u Sisku

Katedralna Župa Uzvišenja Svetoga Križa u Sisku proslavila je u utorak 14. rujna župnu svetkovinu misom koju je u dvorištu Pastoralnog centra predslavio sisački biskup Vlado Košić, izvijestio je biskupijski Ured za odnose s javnošću.