Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitva-za-mir

VIDEO Molitva krunice s Papom za dar mira

Papa Franjo, u zajedništvu sa svetištima diljem svijeta, u bazilici Svete Marije Velike, na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, 31. svibnja predvodi molitvu krunice za mir, za one koji pate zbog rata u Ukrajini i ratova diljem svijeta.

Međureligijska delegacija boravila u Kijevu

Međunarodna delegacija pripadnika različitih vjeroispovijesti boravila je od ponedjeljka 23. do četvrtak 26. svibnja u ukrajinskome glavnome gradu Kijevu te pozvala na prekid rata koji pustoši tu zemlju već više od tri mjeseca, prenosi Vatican News.

Molitva za mir i čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u mostarskoj katedrali

U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka mjesni biskup Petar Palić slavio je euharistijsko slavlje, kojim su se vjernici u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji pridružili pozivu pape Franje i molili za mir u činu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Poziv Stalnoga vijeća HBK na molitvu za mir 25. ožujka 2022.

Na poticaj pape Franje koji je preko apostolskih nuncijatura uputio svim biskupskim konferencijama svijeta poziv da se pridruže molitvi za mir, Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije poziva i potiče sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i Božji narod da se 25. ožujka ujedine u molitvi za mir.

Ovih dana trebamo više moliti za mir

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predslavio je u četvrtak 10. ožujka u riječkoj katedrali misno slavlje u sklopu inicijative CCEE-a za mir i poginule u ratnim stradanjima, kao i za preminule u pandemiji koronavirusa.

1 2 3