Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitva-za-mir

Papa na molitvi za mir u Koloseju

Svjetski susret religija za mir u organizaciji Zajednice sv. Egidija pod geslom „Vapaj mira“ završio je u utorak 25. listopada zajedničkom molitvom u rimskom Koloseju koju je predvodio papa Franjo i apelom za mir u Ukrajini i svijetu, prenosi Vatican News.

VIDEO Molitva za mir u Ukrajini i u svijetu

U rimskom Koloseju u utorak 25. listopada papa Franjo predvodi molitvu za mir u Ukrajini i svijetu, zajedno s predstavnicima kršćanskih Crkava i zajednica i svjetskih religija, okupljenih u Rimu na susretu „Vapaj mira“.

Papa primio predsjednika Macrona

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 24. listopada u Apostolskoj palači u Vatikanu predsjednika Francuske Republike Emmanuela Macrona i suprugu Brigitte, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

VIDEO Molitva krunice s Papom za dar mira

Papa Franjo, u zajedništvu sa svetištima diljem svijeta, u bazilici Svete Marije Velike, na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, 31. svibnja predvodi molitvu krunice za mir, za one koji pate zbog rata u Ukrajini i ratova diljem svijeta.

Međureligijska delegacija boravila u Kijevu

Međunarodna delegacija pripadnika različitih vjeroispovijesti boravila je od ponedjeljka 23. do četvrtak 26. svibnja u ukrajinskome glavnome gradu Kijevu te pozvala na prekid rata koji pustoši tu zemlju već više od tri mjeseca, prenosi Vatican News.

1 2 3 4