Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitva

Molitva za žrtve Domovinskoga rata

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je u ponedjeljak 14. studenoga molitvu pripremljenu za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koju je pripremio vlč. Tomislav Hačko.

HKLD Osijek: Predavanje br. Jakova od Križa o duhovnom životu, postu i molitvi

„Holistički pristup čovjeku: važnost duhovnog života, molitve i učinci intermitentnog posta na tijelo“ bila je tema predavanja karmelićanina o. Jakova od Križa (Milića), dr. med., održanog u petak, 4. studenoga 2022. u organizaciji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) Podružnica Osijek i Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku.

Papa: Danas se igramo raketama i bombama; tko vjeruje u Boga odlučno odbacuje rat

Na završetku Bahreinskoga foruma o dijalogu s vođama različitih vjeroispovijesti u petak 4. studenoga papa Franjo potaknuo je na zajedničko djelovanje kako bi se uklonile podjele, osudio je rat te istaknuo potrebnu istinsku vjersku slobodu, priznavanje žena, zaštitu prava djece, te ponovno uputio apel za prekid rata u Ukrajini i pokretanje ozbiljnih mirovnih pregovora, prenosi Vatican News.

Papa se stoti put pomolio pred ikonom u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo prije svakoga putovanja tradicionalno se pomoli pred ikonom "Salus Populi Romani" u rimskoj bazilici Svete Marije Velike, te je to, po stoti put od početka pontifikata, učinio i srijedu 2. studenoga, uoči odlaska u Bahrein, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 25