Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitva

Papa: Neka jubilej svima pomogne iskusiti nadu

Papa Franjo susreo se u petak, 15. ožujka 2024. sa sudionicima plenarnoga zasjedanja Dikasterija za evangelizaciju, Odjela za temeljna pitanja u svijetu te se u svojem govoru osvrnuo na prekid do kojega je došlo u prenošenju vjere, izvijestio je Vatican News.

Spomendan sluge Božjeg fra Alojzija Palića i duhovna obnova u Kistanjama

Na spomendan sluge Božjega fra Alojzija Palića, svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama predvodio je u četvrtak, 7. ožujka 2024. vicekancelar Zadarske nadbiskupije don Mario Karadakić. Proslavi toga spomendana prethodila je korizmena duhovna obnova od ponedjeljka, 4. ožujka do srijede, 6. ožujka koju je također predvodio Karadakić, Janjevac rodom iz Kistanja, izvijestio je Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije.

Papina poruka za 1. Svjetski dan djece

Donosimo u cijelosti poruku pape Franje za 1. Svjetski dan djece koji će se održati u Rimu 25. i 26. svibnja ove godine. Tema Papine poruke je »Evo, sve činim novo!« (Otk 21, 5).

Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije

Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije održan je u ponedjeljak 26. veljače u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Prva korizmena tribina u Požegi

Na prvoj korizmenoj tribini, koja je održana u četvrtak 22. veljače u požeškoj Dvorani sv. Terezije gostovao je svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistent na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu dr. Ivan Benaković te održao izlaganje „Znamo li mi moliti?“.

Pepelnica u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodio je misno slavlje s obredom pepeljanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu, 14. veljače, u splitskoj prvostolnici.

1 2 3 33