Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitva

Posebna Papina molitva za prestanak pandemije

U okviru Papine svjetske molitvene mreže #PRAYFORTHEWORLD  papa Franjo je video porukom razaslao posebnu molitvu Blaženoj Djevici Mariji za prestanak pandemije, zazivajući njeinu zaštitu pred iskušenjem što je proživljava čovječanstvo.

Prvi tjedan večernjih molitava u dubrovačkoj katedrali okupio respektabilnu vjerničku zajednicu u online molitvi

Već tjedan dana iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku prenose se direktno putem interneta večernje molitve te nedjeljna i blagdanska misna slavlja koja okupljaju iz dana u dan vjernike ne samo s područja Dubrovačke biskupije nego i iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta. Tako je bilo i u ponedjeljak, 23. ožujka, a molitvu ispred oltara Gospe od Porata predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Poziv biskupa Uzinića na večerašnju molitvu

Večernja molitva ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali nastavlja se i 23. ožujka. Svi koji se žele pridružiti mogu to učiniti putem mrežnih stranica Dubrovačke biskupije, youtube kanala Dubrovačka biskupija te Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Molitvu u 20 sati predvodit će biskup Uzinić.

Biskup Košić pozvao na molitvu krunice Božjeg milosrđa u 15 sati

Zbog trenutačne epidemiološke situacije te preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o sprečavanju koronavirusa Sisačka biskupija organizirala je izravni prijenos nedjeljne mise putem mrežni stranica te Facebook i Youtube kanala biskupije. Misno slavlje u nedjelju 22. ožujka iz kapele Bl. Alojzija Stepinca u sisačkom Velikom Kaptolu, predvodio je biskup Vlado Košić.

"Budi Brač – diši molitvom"

Brački dekanat od 22. ožujka (4. korizmena nedjelja) poziva vjernike svih bračkih župa da se uključe u molitvenu inicijativu pod geslom "Budi Brač – diši molitvom".

Subotnja večernja molitva iz dubrovačke katedrale

Ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali večernju molitvu u subotu, 21. ožujka predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić, a vjernici su putem interneta zajedno s njime razmišljali o radosnim otajstvima krunice. Molitvu krunice biskup je ove večeri molio s krunicom sv. Benedikta, zaštitnika Europe.

Slavonski Brod: Molitva za oboljele od koronavirusa

Vjernici župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, na poseban su način u srijedu 18. ožujka, na uočnicu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika obitelji i domovine Hrvatske, molili i postili za sve oboljele od koronavirusa, za zdravstvene djelatnike i odgovorne, kao i za poštedu svoga grada, kraja i domovine od širenja virusa.

1 2 3 5