Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitva

Papa moli za stradale u snažnom potresu u Indoneziji

Sveti Otac Franjo uputio je molitve i izrazio svoju bliskost sa svim žrtvama snažnog potresa, magnitude 6.2 prema Richterovoj ljestvici, koji je u petak 15. siječnja nešto iza ponoći po lokalnom vremenu pogodio indonezijski otok Sulawesi, izvještava Vatican News.

KRAVARSKO Vjernici ispred srušene crkve, ali i na drugim mjestima, molili krunicu na poziv župnika

Župna crkva Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom, 30 kilometara od Zagreba, uništena je u strahovitom potresu magnitude 6.2 stupnjeva po Richterovoj ljestivci koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu u utorak 29. prosinca. Na Dan žalosti župnik vlč. Siniša Blatarić je u vrijeme kad se dogodio potres u 12.20 organizirao molitvu krunice, kako ispred urušene župne crkve, tako i ispred svih drugih kapela, pilova i križnih raspela po župi kako bi zajedno u isto vrijeme molili na nakanu za sve stradale u potresu i za duhovnu i materijalnu obnovu naše Domovine.

Biskup Radoš proglasio Dan posta i molitve za stradale i poginule u potresu

Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je pismo svećenicima Varaždinske biskupije vezano uz potrese u Petrinji, Glini, Sisku i okolici kako bi se na biskupijskoj razini uključili u pružanje duhovne i materijalne pomoći nastradalima. Biskup poziva na solidarnost sa žrtvama potresa te proglašava Dan posta i molitve za sve stradale i poginule u potresu za područje Varaždinske biskupije na nacionalni Dan žalosti, 2. siječnja 2021. godine.

Biskup Košić pozvao sve vjernike na dvodnevni post i molitvu

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve vjernike u Sisačkoj biskupiji i cijeloj Domovini na post i molitvu, danas, u srijedu, 30. prosinca i sutra, u četvrtak, 31. prosinca, na nakanu da nas Gospodin poštedi daljnjeg trpljenja i stradanja. Biskupovu poruku prenosimo u cijelosti.

1 2 3 11