Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molitveno-bdjenje

Molitveno novogodišnje bdjenje u Požegi u znaku zahvalnosti za papu Benedikta XVI.

U požeškoj crkvi Sv. Lovre mladi i članovi molitvenih zajednica grada, zajedno s drugim vjernicima, okupili su se u noći 31. prosinca na molitveno bdjenje s euharistijskim klanjanjem tijekom kojeg su u razmatranju, molitvi i pjesmi dočekali Novu 2023. godinu. Na osobit su se način spomenuli pape Benedikta XVI. koji je preminuo u jutarnjim satima toga dana.

Molitveno bdjenje u požeškoj crkvi Sv. Lovre u predvečerje svečeva blagdana

U predvečerje blagdana sv. Lovre, 9. kolovoza, u požeškoj crkvi Sv. Lovre biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola, svećenicima grada Požege, bogoslovima i svećeničkim aspirantima, caritasovim volonterima te drugim vjernicima predvodio je službu Večernjih hvala u čast sv. Lovre.

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Uoči prezbiterskog ređenja đakona Luke Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varele iz Župe sv. Barbare u Jakšiću, u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi, 25. lipnja održano je molitveno bdjenje.

Molitveno bdjenje za mir u Ukrajini

Vatikanski tajnik za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher  predvodio je 26. siječnja u bazilici Sv. Marije u Trastevere u Rimu molitveno bdjenje za mir u Ukrajini te potaknuo međunarodne vlasti da nadiđu neprijateljstvo i teže miru.

Molitveno bdjenje uoči đakonskog ređenja u Požegi

U požeškoj starodrevnoj crkvi sv. Lovre, u predvečerje slavlja Biskupijskog dana i đakonskog ređenja, u petak 24. rujna, održano je molitveno bdjenje s euharistijskim klanjanjem za kandidate Požeške biskupije za sveti Red đakonata – Stjepana Guzanovića iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varelu iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.

Molitveno bdjenje u požeškoj crkvi Sv. Lovre

U predvečerje svetkovine sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i biskupijskog Caritasa, 9. kolovoza svečanom službom večernjih hvala u starodrevnoj crkvi Sv. Lovre u Požegi započelo je molitveno bdjenje u čast svetog zaštitnika.

Molitveno bdjenje „Holywin – svetost pobjeđuje“ diljem domovine

Molitveno bdjenje mladih "Holywin – svetost pobjeđuje" uoči svetkovine Svih svetih održat će se u srijedu 31. listopada u večernjim satima diljem domovine i to u 20 gradova. Riječ je o prigodnom molitvenom programu kako bi se mladima približila važnost molitve za pokojne, a odmaknulo ih od trenda proslave "Noći svetaca" ili "Halloweena".