Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molve

Hodočašće Miholjčana u Podravinu

Župa sv. Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca organizirala je 22. listopada hodočašće u Đurđevac i svetište Majke Božje u Molvama.

Otkrivena spomen-ploča mons. Đuri Kokši u Molvama

Trećega dana trodnevnice uoči svetkovine Velike Gospe i na blagdan sv. Maksimilijana M. Kolbea, čija se 40. obljetnica kanonizacije slavi ove godine, u Marijinom svetištu u Molvama u nedjelju, 14. kolovoza otkrivena je spomen-ploče na rodnoj kući mons. Đure Kokše.

Proslava nedjelje Srpnjice u Molvama

U Marijinu svetištu u Molvama 3. srpnja proslavljena je nedjelja Srpnjica, kojom su se vjernici spomenuli 121. obljetnice blagoslova zavjetne kapelice u kojoj se čuva čudotvorni kip Majke Božje Molvarske.

Otvorena izložba u povodu 100. obljetnice rođenja biskupa Kokše

Duhovski ponedjeljak u Župi Uznesenja BDM u Molvama svečano je proslavljen 6. lipnja euharistijskim slavljem koje je predvodio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a potom je u Galeriji Molvarskog likovnog kruga otvorena izložba posvećena 100. obljetnici rođenja biskupa Đure Kokše (1922. – 1998.) „Ponosan na dom i kraj svoj“.

Samostan u Molvama gradi objekt za cjelodnevni boravaka starijih osoba

Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca u Molvama kreće u izgradnju i opremanje objekta u okviru kojeg će se pružati usluge cjelodnevnog boravka za 18 osoba starijih od 65 godina, a temelje je na Duhovski ponedjeljak 6. lipnja blagoslovio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak.

1 2 3 4