Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molve

Argumenti HKR-a o fenomenima ukazanja

Nove norme Dikasterija za nauk vjere za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena bile su povod emisiji „Argumenti“ emitiranoj u utorak 4. lipnja 2024. na Hrvatskom katoličkom radiju.

U Molvama otvorena hodočasnička 2024. godina

U Marijinu svetište u Molvama, na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja otvorena je hodočasnička 2024. godina. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je provincijalni ministar franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić uz koncelebraciju dekana Fakulteta crkvenih orijentalnih znanosti u Rimu o. Željka Paše, DI i čuvara svetišta fra Zdravka Tube.

U Molvama proslavljen spomendan sv. Filomene

U Marijinu svetištu u Molvama u subotu 27. siječnja proslavljen je spomendan sv. Filomene. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je tajnik varaždinskog biskupa vlč. Marko Domiter.

Mali koraci velikog potencijala vjerskog turizma

Simpozij o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“ koji se od 5. do 7. listopada održavao u Molvama, završen je okruglim stolom u dvorani Općine Molve.

Konkretnost vjerskog turizma

Drugoga dana simpozija o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“ koji se održava u Molvama od 5. do 7. listopada 2023., izlagači su iznijeli konkretne primjere i smjernice za jačanje te jedinstvene grane pastorala i održivog razvitka.

Iskustva vjerskog turizma u Hrvatskoj

Prvog dana simpozija o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“ u Molvama, u petak 6. listopada održana su izlaganja više sudionika, stručnjaka za tu jedinstvenu granu pastorala.

Otvorenje Simpozija o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća

U Molvama se od 5. do 7. listopada održava simpozij o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća „Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine“. Okupio je rektore više svetišta iz Hrvatske, duhovnike različitih zajednica, ali i predstavnike turističkih zajednica, lokalnih općina, poslovne stručnjake, turističke djelatnike i znanstvenike s ciljem promišljanja imamo li priliku za rast k boljem, priliku koju su otvorili globalni izazovi.

Proslava blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije u Molvama

Svečanom procesijom uz čudotvorni kip Majke Božje Molvarske i euharistijskim slavljem koje je 8. rujna predslavio o. Zdravko Tuba, župnik i čuvar svetišta na vanjskom dijelu svetišta kod zavjetne kapelice proslavljena je Mala Gospa.

Trodnevnica za svetkovinu Velike Gospe u Molvama

U Marijinom svetištu u Molvama u tijeku je trodnevnica i duhovna priprema za svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije koju predvodi o. Zlatko Vlahek, tajnik i definitor Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

1 2 3 5