Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molve

Otvorenje 6. salona vjerske fotografije

U Molvama je u subotu 12. listopada otvoren 6. Salon vjerske fotografije o temi Žena majka i vjera. Svečanost je započela misom koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba nakon koje je svečano otvorena izložba fotografija u galeriji Molvarskog likovnog kruga. Ovaj duhovno-kulturni događaj održava se u organizaciji Molvarskog likovnog kruga – Molve i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Biskup Palić: „Poruka današnje svetkovine je da smo spašeni"

U prigodi proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza, središnje misno slavlje u župi Uznesenja Marijina u Molvama predslavio je hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Misi je prethodila svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje uz pratnju limene glazbe i mnoštva hodočasnika.

U Molvama otvorena hodočasnička 2019. godina

U župi Uznesenja BDM u Molvama na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja, svečano je otvorena hodočasnička 2019. godina. Središnje euharistijsko slavlje i svečanost otvorenja hodočasničke godine predvodio je generalni definitor Reda franjevaca konventualaca u Rimu o. Miljenko Hontić.

Proslava sv. Huberta u Marijinu svetištu Molve

Lovci iz središnjeg dijela Podravine proslavili su spomendan sv. Huberta, svoga zaštitnika, u subotu 3. studenoga u marijanskom svetištu u Molvama. Na proslavi su sudjelovali lovci lovačkih društava iz mjesta: Legrad, Sokolovec, Koprivnički Bregi, Peteranec, Drnje, Hlebine, Velika Mučna, Gotalovo, Šemovci, Đurđevac, Kalinovac, Virje, Pitomača i domaćin Molve.

Održan Marija fest – Molve 2018.

U podravskom Marijinu svetištu u Molvama u nedjelju 14. listopada održan je susret mladih Varaždinske biskupije Marija fest – Molve 2018.