Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: molve

Potpisan Ugovor o izgradnji doma „Punina života“ u Molvama

U Molvama je 1. srpnja potpisan Ugovor o izgradnji doma „Punina života“ (Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova) projekta za unapređenje socijalne infrastrukture koji je u ime Samostana Uznesenja BDM potpisao voditelj projekta o. Zdravko Tuba, objavljeno je na stranicama Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Molve.

Marija Majka Crkve proslavljena u Molvama

U Marijinom svetištu u Molvama, na Duhovski ponedjeljak, 1. lipnja proslavljen je spomendan Blažene Djevice Marije Majke Crkve. Euharistijsko slavlje predslavio je provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Josip Blažević. Ovaj se dan u Župi Uznesenja BDM svake godine slavi kao dan susreta svećenika, redovnika i redovnica iz župe te kao dan molitve i zahvale za duhovna zvanja.

Pobožnost pet prvih subota u čast Bezgrešnog Srca Marijina

U Marijinu svetištu u Molvama, u Župi Uznesenja BDM, u ovoj hodočasničkoj 2020. godini, pripremljen je duhovni program za sve vjernike koji žele sudjelovati u pobožnosti pet prvih subota i tako se posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Duhovni projekt „Mater Fatima“ u Molvama

Marijino svetište u Molvama pridružilo se duhovnom projektu „Mater Fatima“ u noći s četvrtka 20. na petak 21. veljače. Od ponoći do 1 sat u zavjetnoj kapelici Majke Božje Molvarske, pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom, molilo se zajedno s vjernicima u Mexicu i diljem svijeta.

Spomendan sv. Filomene u Molvama

Spomendan sv. Filomene, zaštitnice mladih, djece, dojenčadi, mladih roditelja, svećenika, ljudi u beznadnim situacijama i bolesnih proslavljen je u subotu 25. siječnja u marijanskom svetištu u Molvama.

Otvorenje 6. salona vjerske fotografije

U Molvama je u subotu 12. listopada otvoren 6. Salon vjerske fotografije o temi Žena majka i vjera. Svečanost je započela misom koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba nakon koje je svečano otvorena izložba fotografija u galeriji Molvarskog likovnog kruga. Ovaj duhovno-kulturni događaj održava se u organizaciji Molvarskog likovnog kruga – Molve i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Biskup Palić: „Poruka današnje svetkovine je da smo spašeni"

U prigodi proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza, središnje misno slavlje u župi Uznesenja Marijina u Molvama predslavio je hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Misi je prethodila svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje uz pratnju limene glazbe i mnoštva hodočasnika.

1 2