Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-franjo-komarica

Apel Komisije „Justitia et pax” BK BiH za izgradnju pravednog mira i sigurne budućnosti u BiH povodom 28. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma

Komisija „Justitia et pax“ (Pravda i mir) Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 21. studenoga 2023. uputila je apel za izgradnju pravednog mira i sigurne budućnosti u Bosni i Hercegovini u povodu 28. obljetnice Okvirnog sporazuma za mir u BiH – Daytonskog sporazuma. Apel, koji potpisuje predsjednik spomenute Komisije mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, objavila je KTA u cijelosti.

Sasina: Hodočasnici iz Banja Luke na proslavi Nedjelje Božjeg milosrđa

U župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Sasini kod Sanskog Mosta, u kojoj se već nekoliko godina javno časte zavjetna slika Milosrdnog Isusa i relikvije sv. Faustine Kowalske, u nedjelju 16. travnja proslavljena je Nedjelja Božjeg milosrđa. Svečanu misu predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica.

Sveto trodnevlje u Banjoj Luci

U banjolučkoj katedrali, ali i u drugim župnim crkvama grada liturgijskim slavljima je obilježeno Sveto trodnevlje. Uz to su bili pobožnost Križnog puta, te blagoslov uskrsnih jela – također i po filijalama.

1 2