Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-hranic

23. nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar: „Ovo je mjesto našeg narodnog ispita savjesti“

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga, Đakovačko-osječka nadbiskupija organizirala je svoje 23. spomen-hodočašće u Vukovar. Brojni vjernici, predvođeni svojim župnicima, redovnice i bogoslovi đakovačkog Sjemeništa sa svojim poglavarima pridružili su se hodočasnicima iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, koji su došli pokloniti se žrtvi Vukovara.

Misa zaziva Duha Svetoga na osječkom Sveučilištu

U osječkoj konkatedrali 9. listopada Misu zaziva Duha Svetoga za početak nove akademske godine na osječkom Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Punitovci: Nadbiskupova zahvalnica Mirku Kneževiću

U crkvi Sv. Ladislava, kralja u Punitovcima 17. srpnja uručena je zahvalnica đakovačko-osječkoga nadbiskupa Đure Hranića dugogodišnjem župnom dopisniku punitovačke župe Mirku Kneževiću.  

Nadbiskup Hranić zaredio petoricu novih svećenika

Tijekom svečanoga misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić zaredio je petoricu novih svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3