Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ivan-milovan

Misa posvete ulja u Poreču

Na Misi posvete ulja, u prijepodnevnim satima Velikog četvrtka, 28. ožujka, prezbiterij Porečke i Pulske biskupije okupio se u porečkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misu je predvodio porečki i pulski biskup Ivan Štironja uz koncelebraciju umirovljenog biskupa Ivana Milovana te sedamdesetak svećenika.

Prvi put održana procesija s kipom sv. Tome po ulicama Pule

Svečanim koncelebriranim misnim slavljem te procesijom s kipom sv. Tome ulicama starogradske jezgre grada Pule, koja je ove godine održana po prvi put u povijesti, proslavljena je 3. srpnja svetkovina sv. Tome, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule.

Sprovod vlč. Milana Milovana

Sprovod vlč. Milana Milovana, svećenika Porečke i Pulske biskupije, održan je na Veliku subotu, 8. Travnja, u Svetvinčentu, njegovoj rodnoj župi. Službu riječi ispraćaja pokojnika predvodio je porečki i pulski ordinarij Ivan Štironja, a oproštaj od pokojnika te blagoslov nad grobom umirovljeni biskup Ivan Milovan.

Misa posvete ulja u Poreču

Misu posvete ulja u porečkoj je katedrali, na Veliki četvrtak ujutro 6. travnja, predvodio porečki i pulski ordinarij Ivan Štironja, uz suslavlje umirovljenog biskupa Ivana Milovana te osamdesetak svećenika.

Stepinčevo u varaždinskoj katedrali

Misu na Stepinčevo 10. veljače 2023. u varaždinskoj katedrali predvodio je porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan u zajedništvu s biskupima Božom Radošem i Josipom Mrzljakom.

1 2