Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-juraj-batelja

Mons. Batelja posjetio Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije i postulator za kauzu kanonizacije bl. Alojzije Stepinca mons. Juraj Batelj posjetio je 25. i 26. listopada Centralno bogoslovno sjemenište Split. Tom prigodom predvodio je 26. listopada euharistijsko slavlje u bogoslovnoj kapeli u koncelebraciji s rektorom CBS-a don Đulianom Trdićem i ostalim svećenicima.

Split: Predavanje mons. Batelje o bl. Alojziju Stepincu

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu organizirali su predavanje „Blaženi Alojzije Stepinac“ mons. dr. Jurja Batelje, postulatora Stepinčeve kauze, u utorak, 25. listopada u velikoj dvorani Zavoda HAZU-u u Splitu.

Krašić: Predstavljen zbornik u čast dr. sc. Jurja Batelje

Predstavljanje zbornika radova „Tragovima sveca“ u čast mons. dr. sc. Jurja Batelje, u prigodi tridesete obljetnice njegova rada kao postulatora kauze blaženog Alojzija Stepinca, održano je u nedjelju 2. listopada u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Aktualno HKR-a: Mons. Batelja o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca

Mons. Juraj Batelja osvrnuo se je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija, emitiranoj u srijedu 28. rujna 2022., na proces za beatifikaciju te na novosti u procesu za kanonizaciju, povodom izlaženja zbornika „Tragovima sveca“ u čast njegovog tridesetogodišnjeg rada kao postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca i 24. obljetnice Stepinčeve beatifikacije.

Mons. Batelja o pronalasku originalnih rukopisa bl. Alojzija Stepinca

Generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. dr. sc. Juraj Batelja objavio je detalje o pronalasku originalnih rukopisa bl. Alojzija Stepinca na kraju misnog slavlja povodom 102. rođendana sv. Ivana Pavla II. u srijedu 18. svibnja u Krašiću.

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

U Sisku predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“, predstavljena je u četvrtak, 24. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku.

Propovijed bl. Alojzija Stepinca prigodom blagoslova župne crkve Sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi

Ususret proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca i u vremenu trodnevne duhovne pripreme, koja se održava u župama koje je osnovao Blaženik, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi propovijedi koje je Stepinac izrekao prigodom blagoslova kamena temeljca i župne crkve ili u nekim drugim prigodama u trima župama u kojima se slavi trodnevnica. Prenosimo homiliju koju je izrekao prigodom blagoslova župne crkve Sv. Mihaela arkanđela u zagrebačkoj Dubravi 1. siječnja 1942. godine.

Propovijed nadbiskupa Stepinca prigodom blagoslova temeljnog kamena za crkvu u Trnju 1940.

Ususret proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca i u vremenu trodnevne duhovne pripreme, koja se održava u župama koje je osnovao Blaženik, Tiskovni ured donosi propovijedi koje je Stepinac izrekao prigodom blagoslova kamena temeljca i župne crkve u trima župama u kojima se slavi trodnevnica. Prva je propovijed nadbiskupa Stepinca prigodom blagoslova temeljnog kamena za crkvu Krista Kralja u Trnju, u Zagrebu, 27. listopada 1940.

1 2 3 6