Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-juraj-batelja

Hodočašće vjernika Šibenske biskupije u Krašić

Vjernici Šibenske biskupije predvođeni mjesnim biskupom Tomislavom Rogićem hodočastili su 21. travnja u Krašić, rodnu župu bl. Alojzija Stepinca, u godini kada njihova biskupija obilježava 725. obljetnicu osnutka.

Pribić: Proslavljeni 40. obljetnica kardinalata i rođendan kardinala Kuharića

U prigodi rođendana i 40. obljetnice kardinalata blagopokojnog zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića u njegovoj rodnoj župi Pribić u subotu 15. travnja slavljena je svečana misa koju je predvodio generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Batelja.

Propovijed mons. Batelje na rođendan blagopokojnog kardinala Kuharića

Donosimo u cijelosti propovijed generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurja Batelje upućenu u subotu 15. travnja 2023. u Pribiću u prigodi rođendana i 40. obljetnice kardinalata blagopokojnog kardinala Franje Kuharića.

Köln: Proslavljeno Stepinčevo

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln svečano je u nedjelju 12. veljače proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca u Minoritenkirche. Misno slavlje predvodio je postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja, izvijestila je HKM Köln.

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći u znaku bl. Stepinca

„Osmi“ hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći proslavljen je u srijedu 8. veljače u istoimenom Gospinu svetištu u Slavonskom Brodu. Središnje hodočasničko slavlje u zajedništvu sa župnikom Anđelkom Cindorijem i još četvoricom svećenika predvodio je mons. Juraj Batelja, postulatur kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Mons. Juraj Batelja u svetištu Gospe Sinjske

Mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, pohodio je svetište i župu Čudotvorne Gospe Sinjske 5. veljače te predsjedao misnim slavljima u 10 i 11.30.

1 2 3 7