Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-juraj-batelja

Proslava Majke Božje Kraljice Apostola i Majčinog dana u Dolu

Svečano misno slavlje u nedjelju 12. svibnja, u sklopu hodočašća Jastrebarskog dekanata u svetište Majke Božje Dolske u župi Pribić u Dolu, predvodio je postulator u kanonskom postupku za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca i za proglašenje blaženim sluge Božjega Franje Kuharića te Josipa Langa mons. Juraj Batelja.

Osmi dan devetnice sv. Dujmu

Osmoga dana devetnice sv. Dujmu, na Šestu vazmenu nedjelju, 5. svibnja 2024., svečanu misu u splitskoj prvostolnici predslavio je čuvar Svetišta Gospe od Pojišana u Splitu fra Žarko Lučić. Nakon mise predstavljena je knjiga s. Manete Mioč „Blaženikove sestre. Sestre služavke Malog Isusa u Stepinčevu Krašiću“.

Mons. Batelja: Stepinac je bio pastir po Isusovu Srcu

Propovijed generalnog postulatora za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Jurja Batelje na Nedjelju Dobroga Pastira, 21. travnja 2024., u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, na misi koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, prije koje je predstavljena zbirka propovijedi bl. Alojzija Stepinca o Lauretanskim litanijama.

1 2 3 10