Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-jure-bogdan

Počelo 28. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća (62. PMI) počelo je u utorak 10. svibnja misnim slavljem u crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Obilježen Dan Vojne kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predslavio je u četvrtak, 5. svibnja u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi svečano euharistijsko slavlje povodom proslave Dana Vojne kapelanije svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan (ZOD „F.K.F.“).

Poziv vojnog biskupa na molitvu i post za mir u Ukrajini

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan uputio je vojnim i policijskim kapelanima i svim vjernicima Vojnog ordinarijata u RH poziv na post i molitvu za mir u Ukrajini, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

Primopredaja službe ravnatelja Hrvatske katoličke mreže

U skladu s odlukom s izvanrednog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u njezinu sjedištu na Ksaveru u Zagrebu izvršena je 18. veljače primopredaja službe ravnatelja Hrvatske katoličke mreže između srijemskoga biskupa koadjutora Fabijana Svaline i generalnoga tajnika HBK dr. Krunoslava Novaka koji je postao vršitelj dužnosti ravnatelja HKM-a.

"Memento mori"

Propovijed vojnoga ordinarija u RH Jure Bogdana na misi zadušnici za poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje na Dušni dan, 2. studenoga 2021., u crkvi Sveta mati slobode na zagrebačkom Jarunu prenosimo u cijelosti.

Događanja Bleiburške tragedije i Križnoga puta

Na Bleiburškom polju 15. svibnja 1945. Jugoslavenska armija pogubila je dio razoružanih pripadnika oružanih snaga te civila, većinom Hrvata, koji su se namjeravali predati u savezničkoj zoni u Austriji. To je ujedno bio početak Križnoga puta na kojem su mnogi ljudi također pogubljeni bez suđenja.

FELJTON - PAPA PIO XII. I VATIKANSKI APOSTOLSKI ARHIV (4/6) - povjesničar dr. sc. Stipe Kljaić: "Pio XII. je jedan od najvećih papa 20. stoljeća"

Sveti Otac Pio XII. uspio je svojim utjecajem zaustaviti snažni prodor komunizma u zapadne europske zemlje nakon Drugog svjetskog rata. Prilike u zapadnoj Europi su bile takve da je nakon pada nacizma u Njemačkoj nastao golemi prostor za širenje komunističkog utjecaja. Sovjetski utjecaj u zapadnoj Europi nakon rata doživio je veliki zamah te mu se kao organizirana duhovna snaga suprotstavio upravo Pio XII. Smatrao je da ako padne Italija u ruke komunista da će domino-efektom doći pod komunizam i Španjolska i Francuska te tim redom cijela Europa.