Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ladislav-nemet

Papina sućut povodom „bezumnih djela nasilja” u Srbiji

U brzojavu koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom beogradskom nadbiskupu Ladislavu Németu, papa Franjo 5. svibnja jamči svoje molitve i izražava sućut zbog pucnjava prošlih dana u kojima je ubijeno šesnaest osoba.

Nadbiskup Német na ručku sa siromašnima u Beogradu

Caritas župa grada Beograda u suradnji sa Župom Krista Kralja i župnikom vlč. Aleksandrom Kovačevićem organizirao je ručak za siromahe uoči Uskrsa, na Veliku srijedu, 5. travnja 2023., u dvorani Župe Krista Kralja u Beogradu.

Čestitka europskih biskupa Papi povodom desete obljetnice pontifikata

Na desetu obljetnicu njegova pontifikata, europski biskupi pridružuju se papi Franji u pozivu na pravedan mir u Ukrajini, te zahvaljuju Papi na njegovom opširnom „Europskom učiteljstvu“, podsjećajući na neke od njegovih temeljnih etapa. Biskupi u pismu/čestitci ističu Papinu predanost „pomaganju Europi da ponovno otkrije trajno mlado lice Isusa i njegove zaručnice“, objavio je u ponedjeljak, 13. ožujka Ured za medije Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

VIDEO Nadbiskup Német o kontinentalnoj sinodskoj skupštini u Pragu

Predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda beogradski nadbiskup i zrenjaninski apostolski upravitelj Ladislav Német se za Katoličku tiskovnu agenciju osvrnuo na prvi i drugi dio europske Kontinentalne sinodske skupštine koja se održava od 5. do 11. veljače 2023. u Pragu.

Novi beogradski nadbiskup Német: Katolici su u Srbiji „kod kuće“

U Vatikanu u povodu pokretanja Europske sinodalne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), čiji je dopredsjednik, boravi beogradski nadbiskup Ladislav Német, koji je dužnost preuzeo 10. prosinca. Za Vatican News na talijanskom govorio je o suradnji s patrijarhom SPC Porfirijem, nazočnima na misi ustoličenja, o napetosti između Srbije i Kosova te tragediji migranata na balkanskoj ruti.

1 2