Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-ladislav-nemet

Održana Konferencija o zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba u Zrenjaninu

Konferencija o zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba za svećenike, vjeroučitelje i djelatnike u apostolatu s maloljetnim osobama održana je u petak, 10. svibnja 2024., u Zrenjaninu. Predavač je bio voditelj Instituta za antropologiju na Sveučilištu Gregoriana u Rimu, dekan Instituta za psihologiju i vicerektor sveučilišta te jedan od najvećih stručnjaka u Katoličkoj Crkvi za područje zaštite maloljetnika o. Hans Zollner, SI, objavljeno je na stranici Beogradske nadbiskupije.

Objava imenovanja novog zrenjaninskog biskupa

Apostolski nuncij u Republici Srbiji, mons. Santo Rocco Gangemi, objavio je 18. ožujka, svećenicima i predstavnicima medija, okupljenima u Biskupskom ordinarijatu u Zrenjaninu, da je Mirko Štefković, dosadašnji ekonom Subotičke biskupije, imenovan novim zrenjininskim biskupom.

Susret biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s nadbiskupom Nemetom

Pod predsjedanjem Đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita mons. Đure Hranića, održana je na spomendan sv. Cecilije, 22. studenog u Srijemskoj Mitrovici sjednica biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Ladislavom Nemetom, objavio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Nadbiskup Német predvodio proslavu sv. Martina u Eisenstadtu

Svečanom misom u katedrali u Gradišću 11. studenog proslavljena je svetkovina sv. Martina, zaštitnika katedrale te je otvorena obljetnica „100 godina sv. Martina, zaštitnika Gradišća“. Svečanost je predvodio beogradski nadbiskup i metropolit Ladislav Német, prenosi Beogradska nadbiskupija.

Nadbiskup Német: U sinodskoj dvorani govori se i o đakonatu žena

Predsjednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda beogradski nadbiskup Ladislav Német u intervjuu za katholisch.de, objavljenom 24. listopada 2023., govorio je o svojim iskustvima na Biskupskoj sinodi. Razgovor koji je vodio Benedikt Heider prenosimo u cijelosti.

Nuncij Gangemi predao palij nadbiskupu Nemetu

Za vrijeme svečanog misnog slavlja na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u petak 12. rujna 2023., u marijanskom svetištu Subotičke biskupije Doroslovo, apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi predao je palij beogradskom nadbiskupu i metropolitu Ladislavu Nemetu, objavila je Beogradska nadbiskupija na svojoj službenoj mrežnoj stranici.

1 2 3 4