Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-marin-barisic

Proložac: Slavlje Velike Gospe na Vrljici

Brojni hodočasnici zajedno s domaćim vjernicima proslavili su u utorak 15. kolovoza u Svetištu na Vrljici u Župi Proložac svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica u Splitu

U splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra, na Duhovski ponedjeljak i blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve 29. svibnja, održan je molitveni susret crkvenih pokreta i zajednica Splitsko-makarske nadbiskupije.

Pogreb mons. Bože Bulata

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Božo Bulat ispraćen je na posljednji počinak u četvrtak 25. svibnja na groblju u Bisku.

Svećenički dan u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Dan svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije upriličen je, u srijedu 24. svibnja, u Marijanskom svetištu i Duhovnom centru Vepric. Susret, na kojemu se okupilo oko stotinu svećenika, započeo je u kapeli koncelebriranim euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup u miru mons. Marin Barišić.

Održan 22. „Vodički festival žudija“ u Župi Slivno Ravno

Umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja misno slavlje u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Slivno Ravnom prije početka 22. „Vodičkog festivala žudija“ u kojem su sudjelovali čuvari Kristova groba iz 29 župa Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Počela trodnevnica za svetkovinu Gospe Karmelske u Bagaloviću

Spuštanjem kipa Blažene Djevice Marije s oltara niše iz crkve do vanjskog oltara, gdje će se ovih dana slaviti mise, otvoreno je svetkovanje Gospe Karmelske u srijedu 13. srpnja, prvog dana trodnevne duhovne priprave župe u Bagaloviću za proslavu zaštitnice.

1 2