Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-petar-palic

Održana 19. skupština Konferencije VRPP BiH

Devetnaesta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je u subotu 4. rujna u prostorijama hotela „Lavanda“ na području Župe sv. Jakova apostola u Međugorju pod predsjedanjem predsjednika Konferencije fra Joze Marinčića, objavljeno je na portalu KVRPP-a BiH, a prenosi KTA.

Sućut mons. Palića u povodu smrti nadbiskupa Hosera

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić uputio je izraze sućuti varšavsko-praškom biskupu Romualdu Kaminskom u povodu smrti umirovljenog biskupa njegove biskupije i apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Henryka Hosera.

Slavlje polaganja zavjeta i redovničkih jubileja sestara milosrdnica u Splitu

Tijekom svečanoga euharistijskoga slavlja koje je 14. kolovoza u kapeli provincijalne kuće sestara milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova – Split, predvodio mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanjski Petar Palić, dvije su sestre položile redovničke zavjete, a pet sestara obilježilo je obljetnice zavjeta. 

ARGUMENTI o fenomenu Međugorja

Tema emisije "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 14. lipnja bilo je Međugorje - 40 godina ovog jedinstvenog duhovnog fenomena koji donosi zapažene plodove u životima hodočasnika. Telefonskim putem za Argumente govorio je mostarski biskup Petar Palić, a u studiju su gosti emisije bili sisački biskup Vlado Košić, kao mariolog s Hrvatskog mariološkog instituta KBF-a u Zagrebu i dopisni član Papinske međunarodne mariološke akademije te pater Mijo Nikić, psiholog i jedan od članova Međunarodne teološke komisije.

Papa Franjo primio biskupa Petra Palića

Sveti Otac Franjo primio je u petak 28. svibnja u audijenciju mostarsko-duvanjskog biskupa i trebinjsko-mrkanskog apostolskog upravitelja Petra Palića, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Misa posvete ulja u Hvaru

U suslavlju imenovanoga hvarskog biskupa Ranka Vidovića te umirovljenog biskupa Slobodana Štambuka apostolski upravitelj Hvarske biskupije biskup Petar Palić je na Veliku srijedu u katedrali sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru predvodio koncelebrirano euharistijsko slavlje te posvetio ulje krizme i blagoslovio katekumensko i bolesničko ulje.

Održana tiskovna konferencija na kraju 80. redovnog zasjedanja BK BiH

Konferencija za novinstvo o temama i zaključcima 80. redovnog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je u petak, 19. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru. Na konferenciji su govorili predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i domaćin mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić.

1 2