Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-petar-palic

Priopćenje s 31. sjednice Stalnoga vijeća BK BiH

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 31. sjednicu u srijedu, 22. lipnja 2022. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Odgovor biskupa Palića gospodinu Stanku Pavloviću: Župa Grude

Ovih dana moglo se u javnom medijskom prostoru pročitati pismo gosp. Stanka Pavlovića i 22 vjernika s prostora Župe sv. Kate u Grudama upućeno 1. ožujka biskupu mostarsko-duvanjskom i apostolskom upravitelju trebinjsko-mrkanskom mons. Petru Paliću. Biskupov odgovor od 21. travnja objavljen na mrežnim stranicama Ordinarijata 11. svibnja prenosimo u cijelosti.

Pozdrav biskupa Palića nadbiskupu Gallagheru

Pozdrav mostarsko-duvanjskoga biskupa Petra Palića nadbiskupu Paulu Richardu Gallagheru na početku misnog slavlja u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka 2022. prenosimo u cijelosti.

Održana 19. skupština Konferencije VRPP BiH

Devetnaesta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je u subotu 4. rujna u prostorijama hotela „Lavanda“ na području Župe sv. Jakova apostola u Međugorju pod predsjedanjem predsjednika Konferencije fra Joze Marinčića, objavljeno je na portalu KVRPP-a BiH, a prenosi KTA.

Sućut mons. Palića u povodu smrti nadbiskupa Hosera

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić uputio je izraze sućuti varšavsko-praškom biskupu Romualdu Kaminskom u povodu smrti umirovljenog biskupa njegove biskupije i apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Henryka Hosera.

Slavlje polaganja zavjeta i redovničkih jubileja sestara milosrdnica u Splitu

Tijekom svečanoga euharistijskoga slavlja koje je 14. kolovoza u kapeli provincijalne kuće sestara milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova – Split, predvodio mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanjski Petar Palić, dvije su sestre položile redovničke zavjete, a pet sestara obilježilo je obljetnice zavjeta. 

1 2