Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-puljic

31. obljetnica stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu

Više tisuća ljudi iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva u dostojanstvenom zajedništvu s velikim pijetetom prema žrtvi za domovinu, pohodili su Škabrnju u petak 18. studenoga, na 31. obljetnica stradanja toga ravnokotarskog mjesta u Domovinskom ratu.

Svečano proslavljen srebrni jubilej Varaždinske biskupije

Srebrni jubilej – 25. obljetnica uspostave Varaždinske biskupije proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem kojim je u nedjelju 25. rujna na prostoru iza varaždinske katedrale predsjedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Spomen stradanja Zrinjana

Sedamdeset i deveta obljetnica stradanja Zrinjana obilježena je u nedjelju 11. rujna u Zrinu mimohodom od spomen-križa podno Starog grada Zrina do spomen-crkve Našašća sv. Križa i misnim slavljem koje je predvodio predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nadbiskup Puljić predvodio slavlje 65. obljetnice čašćenja Gospe Brze Pomoći

65. obljetnica čašćenja Gospe Brze Pomoći u župi i svetištu u Slavonskom Brodu proslavljena je u četvrtak 8. rujna, na blagdan Male Gospe, misnim slavljem koje je pod geslom „Naša Gospo Brze Pomoći, pohiti da nam pomogneš!" predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Kočerin proslavio 150 godina Župe i Petrovdan

Na uočnicu svetkovine sv. Petra i Pavla, 28. lipnja, svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić proslavljen je jubilej – stoljeće i pol Župe Kočerin.

Počelo državno natjecanje iz vjeronauka u Zadru 

Vjeronaučna olimpijada 2022. - državno natjecanje iz vjeronauka o temi „Sveti Ignacije Lojolski i Družba Isusova“ za učenike osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske počelo je u utorak 3. svibnja u Klasičnoj gimnaziji Ivan Pavao II. Zadar u Zadru.

1 2